stcrt-2009-5931-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Oosterbeek Centrum, herziening artikel 30 WRO, 2008

Het college van burgemeester en wethouders van Renkum maakt bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij hun besluit van 17 april 2009, nummer 2008-019617, het bestemmingsplan ‘Oosterbeek Centrum, herziening artikel 30 WRO, 2008’ hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan behelst met name de herziening van de gebieden die in het bestemmingsplan ‘Oosterbeek Centrum’ in 2006 door de provincie niet zijn goedgekeurd (met name de daarin genoemde ‘dalzone’, enkele nieuwe woningbouwlocaties en het perceel Weltevreden 3). Daarnaast zijn in het plan enkele percelen opgenomen die wel waren goedgekeurd door de provincie maar waarvoor de plannen iets gewijzigd zijn, te weten een perceel aan het Lucassenpad, de Cornelis Koningstraat (beiden nabij het aldaar gelegen zwembad) en het terrein op de hoek van de Cornelis Koningstraat en de Weverstraat. Ook is een omissie in het bestemmingsplan ‘Oosterbeek Centrum’ voor een gebiedje achter de panden aan de Weverstraat en de Utrechtseweg in dit plan hersteld. Voor vrijwel het gehele plangebied is in september 2007 door de gemeenteraad een masterplan opgesteld, waarna een ontwikkelcompetitie is uitgeschreven. Het bestemmingsplan is de planologische vertaling van het winnende ontwerp voor het betreffende gebied.

Het goedkeuringsbesluit en het goedgekeurde bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 29 april 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek.

Belanghebbenden, die eerder bij Gedeputeerde Staten bedenkingen hebben ingediend omtrent het vastgestelde bestemmingsplan, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het goedkeuringsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan, dus op 10 juni 2009. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het goedkeuringsbesluit niet in werking treedt, totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven