stcrt-2009-5893-001.png Artikel 2 juncto 5 Wet voorkeursrecht gemeenten

Aanwijzing

Het college van de gemeente Soest maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad op 23 april 2009 heeft besloten op grond van artikel 2 en artikel 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, de percelen die gelegen zijn aan en nabij de Jachthuislaan en de Inspecteur Schreuderlaan aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Het besluit van 23 april 2009 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 24 april 2009, te weten op 25 april 2009, en geldt voor een termijn van drie jaren.

Ter inzage

Het besluit ligt met de bijbehorende bijlagen met ingang van 28 april 2009 in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, 3762 AV Soest, voor een ieder kosteloos ter inzage.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen grond, wanneer deze die grond respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Soest te koop moeten aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn perceel wil verkopen. Wil hij niet verkopen, dan verandert er voor hem op dit moment niets. De eigenaren en beperktgerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, bij de raad van Soest tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan de raad van de gemeente Soest te worden gericht, postbus 2000, 3760 CA Soest.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend, kan deze tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Utrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht, indien deze van mening is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Soest, 24 april 2009

Burgemeester en wethouders van Soest.

Naar boven