stcrt-2009-5884-001.png Goedgekeurd bestemmingsplan ‘Oud-IJmuiden-West’

Burgemeester en Wethouders van Velsen maken ter voldoening aan het be paalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluit van 14 april 2009, verzonden op 16 april 2009, goedkeuring hebben verleend aan het door de gemeenteraad van Velsen op 13 november 2008 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Oud-IJmuiden-West’ met daarbij behorende plankaarten en voorschriften.

Het plan heeft betrekking op het westelijke deel van de wijk Oud-IJmuiden. Het plangebied wordt als volgt begrensd: de Oranjestraat, de Carolinastraat, de Adrianastraat, de Bik en Arnoldkade, de Ericssonstraat en het Sluisplein.

Het besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het goedgekeurde bestemmingsplan liggen met ingang van 24 april 2009 gedurende zes weken ter visie. De desbetreffende stukken zijn op werkdagen voor eenieder in te zien bij de receptie in het stadhuis, Dudokplein 1 te IJmuiden van 09.00 tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en gedurende de gebruikelijke openingstijden bij de centrale bibliotheek te IJmuiden.

Krachtens artikel 56 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig op grond van artikel 27, lid 1 of 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingediend. Dit recht van beroep komt ook toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig laatstgenoemde bepaling tot Gedeputeerde Staten te wenden.

De termijn voor het indienen van beroep bedraagt zes weken en vangt aan op de begindatum van de tervisielegging. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit van Gedeputeerde Staten in werking daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn. Indien binnen deze beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

IJmuiden, 23 april 2009

Burgemeester en Wethouders van Velsen.

Naar boven