stcrt-2009-5820-001.png Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan Bermweg 370

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel geven, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), kennis van de voorbereiding van een bestemmingsplan (postzegel) om de realisering van het navolgende bouwinitiatief mogelijk te maken:

Bermweg 370 – het slopen van het bestaande (bedrijfs)pand en het bouwen van een woning.

Voorbereiding bestemmingsplan

In zijn vergadering van 30 maart 2009 heeft de gemeenteraad besloten de bouw van een woning op het perceel Bermweg 370 mogelijk te maken, door het voorbereiden en in procedure brengen van een (postzegel)bestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft dit besluit genomen omdat het bouwinitiatief in strijd is met het geldende bestemmingsplan ‘Stadsdeelpark herziening II’. Het initiatief is aangemerkt als een aanvraag om een bestemmingsplan vast te stellen (artikel 3.9 Wet ruimtelijke ordening).

Reageren op het voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro)

Met betrekking tot het voornemen om een (postzegel)bestemmingsplan voor te bereiden en in procedure te brengen wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van een zienswijze. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen.

Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van dit (postzegel)bestemmingsplan geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Inzage

Het door de gemeenteraad genomen besluit én het ingediende bouwinitiatief liggen vanaf donderdag 23 april 2009 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage in het informatiecentrum aan de Rivierweg 111. Ook kunt u deze stukken raadplegen op de website: www.capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

Voor dit bouwinitiatief zal er een (postzegel)bestemmingsplan worden opgesteld. Over het (voor)ontwerp van dit (postzegel)bestemmingsplan zal te zijner tijd, op basis van de Inspraakverordening, de gelegenheid tot inspraak worden geboden.

Vervolgens zal het ontwerp-(postzegel)bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Eerst op dat moment bestaat de mogelijkheid om binnen een periode van 6 weken een zienswijze over het ontwerp-(postzegel)bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

De kennisgeving van de terinzagelegging van dit ontwerpbestemmingsplan wordt te zijner tijd in de Maasstad – editie IJsselpost, de Staatscourant en via elektronische weg (www.capelleaandenijssel.nl) gepubliceerd.

22 april 2009

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel.

Naar boven