stcrt-2009-5816-001.png Ontwerpbestemmingsplan 1e herziening ‘Bebouwde kommen Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet en Serooskerke’ Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 24 april tot en met 4 juni 2008 voor een ieder ter visie ligt het ontwerpbestemmingsplan 1e herziening ‘Bebouwde kommen Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet en Serooskerke’.

In het vastgestelde en goedgekeurde bestemmingsplan voor de bebouwde kom van Kerkwerve, is per abuis niet opgenomen dat er een dienstwoning aanwezig is op het perceel Kerkweg 36, Kerkwerve. Dit was in het voorgaande bestemmingsplan wel het geval en de dienstwoning is feitelijk ook aanwezig. Dit betekent dat het gebruik van de dienstwoning nu onder het overgangsrecht valt en het gebruik van het pand als dienstwoning mag worden voortgezet. Er zijn geen redenen aanwezig om het gebruik van de dienstwoning niet meer toe te staan. De 1e herziening is opgesteld om deze omissie te herstellen. Omdat het perceel Kerkweg 36, Kerkwerve, het enige perceel in het gehele plangebied is met de bestemming ‘horecadoeleinden’ met de nadere aanwijzing (2) kan worden volstaan met het wijzigen van artikel 11, lid 1, sub c van de regels.

Het digitale bestand kunt u raadplegen op de gemeentelijke website (www.schouwen-duiveland.nl) onder Wonen en Omgeving/Ruimtelijke Ordening/Bestemmingsplannen/Plannen in voorbereiding. U kunt het plan tevens inzien in de leesruimte van het gemeentehuis. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Tot en met 4 juni 2009 kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 5555, 4300 JA Zierikzee. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 0111-452426. Van de mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

Zierikzee, 23 april 2009

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland,

de secretaris,

M.K. van den Heuvel.

De burgemeester,

G.C.G.M. Rabelink.

Naar boven