Tynaarlo

Bestemmingsplan ‘Artikel 30 WRO herziening bestemmingsplan Zuidlaren kern’ onherroepelijk van kracht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Artikel 30 WRO herziening bestemmingsplan Zuidlaren kern’ onherroepelijk is geworden.

In 2005 heeft de gemeenteraad van Tynaarlo het bestemmingsplan Zuidlaren kern vastgesteld. Het bestemmingsplan is grotendeels goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Drenthe. Aan delen van de plankaart en enkele onderdelen van de voorschriften is goedkeuring onthouden. Hiervoor heeft het college van burgemeester en wethouders, met in achtneming van het besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe, het bestemmingsplan ‘Artikel 30 WRO herziening bestemmingsplan Zuidlaren kern’ opgesteld. Het plangebied komt grotendeels overeen met het bestemmingsplan ‘Zuidlaren kern’.

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld op 24 juni 2008 en door Gedeputeerde Staten van Drenthe volledig goedgekeurd op 3 oktober 2008. Tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 22 januari 2009 is uitspraak gedaan in deze zaak. Daarbij is het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Tegen deze uitspraak is verzet gedaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 3 april 2009 is uitspraak gedaan en het verzet is daarbij ongegrond verklaard. Dit betekent dat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden.

Voortaan ligt het onherroepelijke bestemmingsplan voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het bestemmingsplan kan worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 tot 17.00 uur, op donderdag van 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Daarnaast is het bestemmingsplan ook in te zien en te downloaden via de gemeentelijke website www.tynaarlo.nl.

Vries, 21 april 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo.

Naar boven