stcrt-2009-5744-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Rheden-Oost

Burgemeester en Wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan Rheden-Oost op 31 maart 2009 is vastgesteld door de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan omvat het oostelijk deel van de kern Rheden. De noordelijke grens wordt gevormd door de Arnhemsestraatweg. De oostelijke grens valt samen met de Schaarweg en volgt vervolgens de Laakweg, die de zuidelijke grens vormt. De Oranjeweg, Steenbakkersweg, Arnhemseweg en de Massenweg vormen samen de westelijke grens van het plangebied. Een perceel aan de Laakweg tussen nr. 15 en nr. 17, het perceel op de hoek Apollostraat/Dorpsstraat en het perceel aan de Groenestraat 73 zijn niet opgenomen in het bestemmingsplan.

Dit bestemmingsplan maakt onder meer woningbouw (circa 200 woningen) mogelijk op het voormalige terrein Rheden Bestrating, het terrein van de gemeentewerf en een terrein aan de Veerweg. Deze woningbouwlocatie is gelegen achter de bebouwing aan de Groenestraat, op de rand van het industrieterrein Haveland.

Op het perceel aan de Arnhemseweg 10 en op de hoek Arnhemseweg/Massenweg worden appartementen mogelijk gemaakt.

Voor de overige gebieden is het bestemmingsplan grotendeels een actualisatie van de bestaande ruimtelijke mogelijkheden.

Het plan ligt van 23 april tot en met 3 juni 2009 ter inzage in het Gemeentehuis bij het Publieksbureau te De Steeg. Het kan ook worden ingezien op dinsdagavond in het Gemeentehuis van 17.30 tot 20.00 uur.

Bij de vaststelling zijn door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen. Het bestemmingsplan is gewijzigd naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. De wijzigingen hebben betrekking op zowel onderdelen van de zienswijzennota, de toelichting, de voorschriften als de plankaart. In het raadsbesluit dat met het bestemmingsplan ter visie ligt zijn de wijzigingen aangegeven.

Tegen het plan kunnen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland schriftelijk of mondeling bedenkingen worden ingebracht door degene die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad of door een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze kenbaar te maken bij de gemeenteraad. Tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht kan eenieder bedenkingen indienen.

Schriftelijke bedenkingen dient u te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, faxnr. (026) 35 99 480. Per e-mail kan dit enkel via post@gelderland.nl (o.v.v. afdeling Ruimtelijke Ordening).

Degene die mondeling bedenkingen wil inbrengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Toezicht & Advies Lokale Overheden, team ROA van de provincie Gelderland, tel. (026) 35 98 759.

Bedenkingen kunnen worden ingediend gedurende de termijn van terinzagelegging.

De Steeg, 22 april 2009

Naar boven