stcrt-2009-5719-001.png Vestiging voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen maken bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Wijchen op 2 april 2009 ingevolge het bepaalde in artikel 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten hebben besloten om percelen grond met opstallen aan te wijzen tot vestiging van een voorkeursrecht als bedoeld in de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten. De percelen zijn gelegen aan de Kraanvogelstraat te Wijchen.

Het besluit van het college ligt vanaf donderdag 23 april 2009, gedurende zes weken, met de bijbehorende kadastrale kaart en overige stukken op het gemeentehuis kosteloos ter inzage bij het informatiecentrum (openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00, woensdag van 8.30 tot 19.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.30). Het gemeentehuis is gevestigd te Wijchen, Kasteellaan 22–24.

Het besluit treedt in werking de dag na publicatie in deze Staatscourant. De eigenaren met betrekking tot de aangewezen percelen ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bericht.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad d.d. 2 april 2009 staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Gedurende zes weken, met ingang van 23 april 2009, kunt u uw bezwaar kenbaar maken.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en tenminste het navolgende in te houden:

  • a) de naam en het adres van de indiener;

  • b) de dagtekening;

  • c) omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d) de gronden van het bezwaar.

Een bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen, Afdeling RME, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen.

Indien u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter bij de Rechtbank te Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist.

Wijchen, 22 april 2009

Burgemeester en wethouders van Wijchen,

G.H.W. Noordewier,

burgemeester.

J.W.M. van der Knaap,

secretaris.

Naar boven