stcrt-2009-5707-001.png Vestiging voorkeursrecht Distelakkerstraat te Beuningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 14 april 2009 een besluit in de zin van artikel 6 van de Wvg hebben genomen. Dit besluit houdt in dat een aantal percelen grond voorlopig aangewezen worden als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

De in deze voorlopige aanwijzing betrokken percelen grond zijn gelegen aan de Distelakkerstraat te Beuningen.

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant (datum publicatie 20 april 2009).

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad tot het tijdig nemen van een definitief aanwijzingsbesluit en verdere bijbehorende stukken (waaronder de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de voorlopige aanwijzing opgenomen percelen, de grootte, alsmede de naam van de eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten), met ingang van 21 april 2009 op het gemeentehuis van de gemeente Beuningen, kamer 61, voor eenieder kosteloos ter inzage voor een periode van 6 weken.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Beuningen moeten aanbieden. De eigenaren en de beperkt rechthebbenden ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) staat tegen dit besluit bezwaar en beroep open. Op grond van de Awb kunnen belanghebbenden gedurende de terinzagelegging bij het college van burgemeester en wethouders van Beuningen tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift dient voorts te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Beuningen, Postbus 14, 6640 AA te Beuningen.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan deze tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de president van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD Arnhem.

Zienswijzen

De gemeenteraad zal worden voorgesteld binnen de in artikel 6, lid 1, van de Wvg genoemde termijn van drie maanden een definitief aanwijzingsbesluit te nemen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot definitieve aanwijzingen van gronden, worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om tot en met 1 juni 2009 schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Beuningen, Postbus 14, 6640 AA Beuningen.

Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de raad mondeling kenbaar wensen te maken dient dit te geschieden tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij dhr. mr. M.J.H. van Baalen, medewerker grondzaken, tel. 024-67 80 800.

Naar boven