stcrt-2009-5692-001.png Voorkeursrecht Lipperkerkstraat

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Enschede maken op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 21 april 2009 op grond van artikel 6 Wvg hebben besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen aan de Lipperkerkstraat en de Lage Bothofstraat van de gemeente Enschede. Het besluit treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant.

Op grond van artikel 6 Wvg geldt het voorkeursrecht voor een periode van drie maanden. Binnen deze drie maanden dient de gemeenteraad van Enschede te besluiten over de aanwijzing van de gronden. Burgemeester en wethouders hebben derhalve in ontwerp besloten de gemeenteraad voor te stellen om op grond van artikel 3 Wvg de voornoemde gronden aan te wijzen als gronden waarop het voorkeursrecht van toepassing is.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het ontwerpraadsvoorstel en -besluit en verder met de bijbehorende bijlagen, zijnde tekeningen waarop de aangewezen percelen staan aangegeven en een lijst met de aangewezen percelen op het stadskantoor ter inzage. Het stadskantoor is gevestigd aan de Hengelosestraat 51 te Enschede. Het stadskantoor is op maandag van 11.00 uur tot 16.00 uur alleen op afspraak geopend. Dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.00 uur op afspraak. Vrije inloop van 08.30 uur tot 12.00 uur. Donderdag is het stadskantoor ook van 17.00 uur tot 19.30 uur geopend zowel op afspraak als voor vrije inloop.

Zienswijzen

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht in de gelegenheid gesteld om vanaf de dag na publicatie in de Staatscourant gedurende een termijn van zes weken hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren te brengen.

De schriftelijke zienswijzen kan gericht worden aan:

De Raad van de gemeente Enschede

Cluster Grondbedrijf

t.a.v. de heer mr. H. Wevers

Postbus 173

7500 AD Enschede

Indien belanghebbenden hun zienswijzen mondeling naar voren willen brengen kan contact op worden genomen met de heer H. Wevers of mevrouw B.D.M. Rutjes van het Cluster Grondbedrijf, telefoon 053-481 5803 (secr).

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 21 april 2009 en wel vanaf de dag na publicatie in de Staatscourant gedurende een termijn van zes weken.

Het bezwaarschrift kan worden gericht aan:

Burgemeester en wethouders van Enschede

t.a.v. Commissie Bezwaarschriften

Postbus 20

7500 AA Enschede

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste vermelden:

  • 1. De naam en het adres van de indiener;

  • 2. De dagtekening;

  • 3. Een omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar wordt gemaakt, en zo mogelijk met een kopie van de beslissing;

  • 4. De redenen waarom bezwaar wordt gemaakt;

Indien belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de edelachtbare Voorzieningenrechter van de rechtbank Almelo, sector Bestuursrecht, Postbus 323 te 7600 AH Almelo.

21 april 2009

Burgemeester en wethouders van Enschede.

Naar boven