stcrt-2009-5654-001.png Vestiging voorkeursrecht (artikel 3 Wvg)

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeente (Wvg) bekend, dat de Raad van de Gemeente Landgraaf op grond van het bepaalde in artikel 2 en 3 Wvg op 9 april 2009 heeft besloten het voorkeursrecht te vestigen en om op grond van artikel 3 Wvg, een zestal percelen nabij de Markt in de kern Ubach over Worms, aan te wijzen als gronden/panden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

De (toegedachte) bestemming voor deze percelen is: Centrumdoeleinden.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt tezamen met bijbehorende bijlage, bevattende de kadastrale kaart met daarop de aangewezen percelen alsmede de overige relevante gegevens aangaande die percelen, met ingang van maandag 20 april 2009, elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en op donderdag tevens van 14.00 uur tot 16.30 uur bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 1 te Landgraaf voor een ieder kosteloos ter inzage.

De eigenaren van de aangewezen percelen en beperkt gerechtigden op die percelen ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bericht.

Gevolgen

Het raadsbesluit treedt in werking op 18 april 2009, zijnde één dag na datum publicatie in de Staatscourant.

Het besluit houdt in dat de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden/panden, wanneer deze die gronden/opstellen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Landgraaf te koop moeten aanbieden.

Bezwaar en beroep

Het raadsbesluit wordt beschouwd als een besluit waarop de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing is. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na de dag waarop dit besluit is bekend gemaakt in de Staatscourant, bij de Raad van de Gemeente Landgraaf tegen voormeld genomen besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Degene(n) die bij de Raad een bezwaarschrift heeft/hebben ingediend, kan/kunnen tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, de President van de Arrondissementsrechtbank te Maastricht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien deze van mening is/zijn dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het bezwaarschrift moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Landgraaf, Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf.

Ten slotte wordt nog gewezen op het volgende. Voor zover door belanghebbende(n) reeds een bezwaarschrift is ingediend tegen het besluit van het College van Burgemeester en Wethouders van 10 februari 2009, inhoudende het voorstel aan de Raad tot aanwijzing van de gronden voor toepassing van het voorkeursrecht, zij hier opgemerkt dat op grond van artikel 6 lid 3 van de Wet voorkeursrecht gemeenten het bezwaar geacht wordt te zijn gericht tegen het thans genomen Raadsbesluit van 9 april 2009, zodat diegenen niet nogmaals bezwaar hoeven in te dienen.

Landgraaf, 17 april 2009

Burgemeester en Wethouders van Landgraaf,

de secretaris.

De Burgemeester.
Naar boven