Regeling aanwijzing normen pleziervaartuigen 2009

1 april 2009

Nr. CEND/HDJZ-2009/282 sector SCH

Hoofddirectie Juridische Zaken

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op artikel 5 van richtlijn nr. 94/25/EG van het Europees Parlement en de Raad van 16 juni 1994 inzake de onderlinge aanpassing van de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen van de Lid-Staten met betrekking tot pleziervaartuigen (PbEG L 164) en artikel 4, eerste lid, van de Wet pleziervaartuigen;

Besluit:

Artikel 1

De normen, bedoeld in artikel 4, eerste lid, van de Wet pleziervaartuigen, zijn de normen, opgenomen in de bijlage.

Artikel 2

De Aanwijzing nationale referentienummers normen pleziervaartuigen (Stcrt. 2008, 163) wordt ingetrokken.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling aanwijzing normen pleziervaartuigen 2009.

Artikel 4

Deze regeling treedt in werking met ingang van 30 april 2009.

Deze regeling wordt met de toelichting in de Staatscourant geplaatst.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

TOELICHTING

De Europese Commissie heeft in het Publicatieblad van de Europse Unie een lijst gepubliceerd met de nummers, titels en referentienummers van geharmoniseerde normen ter uitvoering van artikel 5 van richtlijn nr. 94/25/EG van het Europees Parlement en de Raad van 16 juni 1994 inzake de onderlinge aanpassing van de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen van de lidstaten met betrekking tot pleziervaartuigen (PbEU L 164). Deze geharmoniseerde normen bevatten technische specificaties en geven invulling aan de technische eisen voor pleziervaartuigen. De lijst vervangt de eerder door de Europese Commissie gepubliceerde lijsten.

Het is aan de lidstaten om aan de geharmoniseerde normen nationale referentienummers toe te kennen, dat wil zeggen de referentienummers genoemd in de eerste kolom van de tabel. Referentienummers van de nationale normen worden op grond van artikel 4, eerste lid, van de Wet pleziervaartuigen door de Minister van Verkeer en Waterstaat aangewezen. Aan die opdracht wordt met onderhavige aanwijzing invulling gegeven. Deze Aanwijzing vervangt de eerdere aanwijzing van normen (Strct. 2008, 163).

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

Naar boven