stcrt-2009-5601-001.png Ontwerpprojectbesluit vestiging Thomashuis op perceel Schaijkseweg 14 te Herpen

Burgemeester en wethouders van Oss zijn voornemens om een projectbesluit ingevolge artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening te nemen. Het voornemen voorziet in het mogelijk maken van een verbouwing van het pand (boerderij), meer exact de voormalige bedrijfsruimte, op het perceel plaatselijk bekend Schaijkseweg 14 in Herpen en het vestigen van een zogenaamd Thomashuis in het pand. Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor 6 tot 8 mensen met een verstandelijke beperking waarbij wordt voorzien in 24-uurs zorg voor de bewoners. De zorg wordt verleend door een ondernemer die met zijn gezin de voormalige dienstwoning zal gaan bewonen.

Inzage

Het ontwerpprojectbesluit, de ruimtelijke onderbouwing, het bouwplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 23 april 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting van het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

Het ontwerpprojectbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en overige voornoemde stukken worden tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de gemeentelijke website ‘www.oss.nl’ onder het thema ‘Leven en Wonen/Bouwen en Wonen/Nieuwbouw’.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zienswijzen over het ontwerpprojectbesluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oss, ter attentie van de afdeling SRO, Postbus 5, 5340 BA Oss onder vermelding van ‘zienswijze Thomashuis Schaijkseweg 14 Herpen’. Een zienswijze over het ontwerpbesluit kan ook mondeling naar voren worden gebracht. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling SRO, telefoonnummer (0412) 629092.

Naar boven