stcrt-2009-5600-001.png Vastgesteld Bestemmingsplan Oud Zaandijk

De gemeenteraad van Zaanstad heeft bij besluit van 2 april 2009, nummer 2009/23, het bestemmingsplan Oud Zaandijk ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op (een deel van) Oud Zaandijk en het terrein van ADM Cocoa BV aan de Stationsstraat (Koog aan de Zaan). Het beschermde dorpsgezicht Gortershoek (Zaandijk) is geen onderdeel van het plangebied. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • De Zaandijkerweg en het water achter de Antillenstraat in het noorden;

  • de N203 in het westen en noordwesten;

  • de Zaan in het noordoosten;

  • de aan de Lagedijk grenzende bebouwing in het zuidoosten;

  • de Stationsstraat (Koog aan de Zaan) in het zuiden.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan ‘Oud Zaandijk’ is om een eigentijds planologisch/juridisch kader te bieden voor het behouden en versterken van de woonfunctie en het beschermen van het woon- en leefmilieu in het gebied. Het plangebied Oud Zaandijk is een gebied waar de komende jaren in beperkte mate ontwikkelingen worden verwacht.

Inzage

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen vanaf donderdag 23 april 2009 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 3 juni 2009, ter inzage op de onderstaande adressen:

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Bannehof 1 te Zaandijk;

  • bij de afdeling Klantcontact Vergunningen van het Railpoint Office, Ebbehout 31 te Zaandam;

(Openingstijden: maandag–woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur).

Bedenkingen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen, naar keuze schriftelijk of mondeling, bedenkingen worden ingebracht door diegenen die tijdig hun zienswijze omtrent het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en door belanghebbenden die aantonen dat hen redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan niet bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp kan een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging bedenkingen inbrengen.

De bedenkingen moeten worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, postbus 3007, 2001 DA Haarlem (telefoon: 0800-9986734).

Zaandijk, 22 april 2009

Burgemeester en wethouders van Zaanstad.

Naar boven