stcrt-2009-5596-001.png Ontwerpbestemmingsplan ’Partiële herziening bestemmingsplan Emmer-Compascuum, ten oosten van het Hoofdkanaal (Mariahof)’

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Emmer-Compascuum, ten oosten van het Hoofdkanaal (Mariahof)’ vanaf 22 april 2009 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage ligt bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het bestemmingsplan en onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen. Voor nader informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 0591- 68 55 55.

Het plan voorziet in de verbouw van het voormalig kloostergebouw aan Hoofdkanaal OZ 81 te Emmer-Compascuum in 18 appartementen met in achtneming van het monumentale karakter.

Vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Emmen zijn voornemens om een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van bovengenoemde bestemmingsplan. Het plan is gedeeltelijk gelegen binnen de bestaande geluidzone van het Hoofdkanaal WZ te Emmer-Compascuum. Om het gewenste plan mogelijk te maken is een hogere grenswaarde van deels 50 dB en deels 51 dB nodig. De hogere waarden worden vastgesteld voor vier appartementen op de begane grond (50 dB) en vier appartementen op de eerste verdieping (51 dB).

Binnen de termijn van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) bij de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend op woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Emmen, 21 april 2009

Burgemeester en wethouders van Emmen,

de secretaris,

A.J. Mewe.

De burgemeester,

C. Bijl.

Naar boven