stcrt-2009-5592-001.png Ontwerp Projectbesluit ‘Het Patronaat’ Aarle-Rixtel

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt bekend dat door de Ontwikkelingscombinatie Dorpsstraat Aarle-Rixtel B.V. een bouwaanvraag is ingediend voor het bouwen van 9 appartementen aan de Dorpsstraat en een bouwaanvraag voor het bouwen van 8 patiobungalows voor senioren en 6 starterswoningen aan de Dijkmanstraat en Pastoor van den Heuvelstraat in de kern Aarle-Rixtel.

Beide bouwplannen passen niet in het geldende bestemmingsplan ‘Kom Aarle-Rixtel’ omdat de van toepassing zijnde bestemmingen ‘Centrumdoeleinden’, ‘Groenvoorzieningen’ en ‘Verblijfsdoeleinden’ de bouw van de woningen niet toestaan.

Wij zijn voornemens voor bovengenoemde bouwplannen een projectbesluit op grond van artikel 3.10 van de Wet op de ruimtelijke ordening vast te stellen en reguliere bouwvergunningen te verlenen. De provincie Noord-Brabant, het Waterschap Aa en Maas en de Inspectie VROM zijn in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen.

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen van maandag 20 april 2009 tot en met dinsdag 2 juni 2009 ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek, Koppelstraat 37 in Beek en Donk. Ook is het ontwerpbesluit met bijlagen te vinden op de website van de gemeente www.laarbeek.nl → Laarbeek actueel → Bekendmakingen → Projectbesluiten.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0492-469 876.

Naar boven