stcrt-2009-5585-001.png Bestemmingsplan Berkum onherroepelijk

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan Berkum sinds 26 maart 2009 onherroepelijk is geworden.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 28 januari 2009 nr. 2009/013871, waarbij het bij raadsbesluit van 1 december 2008 nr. EC0810-024 vastgestelde bestemmingsplan Berkum geheel is goedgekeurd, is namelijk geen beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingesteld.

Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de rijksweg A28, de Maatgravendijk, de Nieuwe Vecht, het Rechterland, de Oude Meppelerweg, de Zwartewaterallee, de watergang ‘Dieze 30.14’ ten oosten van de wijk Aalanden, het Koeweidepad, de Agnietenbergweg en de Haersterveerweg.

Zorgcentrum Berkumstede maakt onderdeel uit van het plangebied.

Manege ‘Wilten’ aan de Haersterveerweg 1a is buiten het plan gehouden. Hiervoor zal een aparte planologische procedure worden opgestart, die is gericht op herontwikkeling van dit gebied.

Dit bestemmingsplan voorziet in hoofdzaak in een juridisch planologische regeling voor de bestaande situatie. Uitgangspunt van het plan is het behoud van het huidige karakter van de wijk, waarbij de woonfunctie centraal staat en verdere uitholling van die functie moet worden voorkomen. Ten behoeve van de gewenste flexibiliteit is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, die het mogelijk maakt bij beëindiging van het garagebedrijf aan het Kerkepad de bestemming garagebedrijf te wijzigen in woondoeleinden, waarbij de bestaande (bouw)hoogte niet mag worden vergroot.

Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Lübeckplein 2 te Zwolle.

Zwolle, 22 april 2009

Naar boven