stcrt-2009-5583-001.png Gedeeltelijke goedkeuring uitwerkingsplan Regionaal Bedrijventerrein Twente (RBT), 1e tranche

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Overijssel op 31 maart 2009 het door burgemeester en wethouders op 16 december 2008 vastgestelde ‘uitwerkingsplan Regionaal Bedrijventerrein Twente (RBT), 1e tranche’ gedeeltelijk hebben goedgekeurd.

Inhoud uitwerkingsplan

Voor het grondgebied van het XL Businesspark Twente is een globaal bestemmingsplan van kracht, genaamd ‘Regionaal Bedrijvenpark Twente RBT’. Een aantal bestemmingen, waaronder de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden 1 en 2’ dienen nader te worden uitgewerkt. Onderhavige uitwerking betreft de 1e tranche en heeft betrekking op alle gronden ten oosten van de Pastoor Ossestraat. Goedkeuring is onthouden aan de vrijstellingsbepaling voor kinderopvang in de bestemming ‘Bedrijf 1’ en ‘Bedrijf 2’. Aan het overige is geen goedkeuring onthouden.

Tervisielegging

Het besluit omtrent goedkeuring van het uitwerkingsplan ‘Regionaal Bedrijvenpark Twente (RBT), 1e tranche’ ligt vanaf woensdag 22 april 2009 voor een periode van zes weken (derhalve tot en met 2 juni 2009) ter inzage bij de publieksbalie; de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1 in Almelo is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Het stadhuis is daarnaast iedere donderdagavond geopend tot 19.00 uur.

Instellen beroep

Tegen bovengenoemd besluit van Gedeputeerde Staten kan gedurende de termijn van tervisielegging door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit van Gedeputeerde Staten omtrent de gedeeltelijke goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Almelo,

de secretaris.

De burgemeester.
Naar boven