Neder-Betuwe

Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplannen kernen Kesteren, Echteld en Ochten

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 1.3.1 van het Bro bekend dat zij bestemmingsplannen voorbereiden voor de kernen Kesteren, Echteld en Ochten. De grenzen van de plangebieden zijn:

  • Kesteren: Fruitstraat, De Peel, Spoorstraat, N320, N233, Nedereindsestraat en de groenstroken aan Westeinde en Keetjesbongerd;

  • Echteld: N323, Spoorstraat, Voorstraat en de Ooisestraat;

  • Ochten: Waalbandijk, Cuneraweg, Burgemeester H. Houtkoperlaan, De Linge, Bonegraafseweg, Domeinstraat.

De plangebieden hebben enkel betrekking op de bebouwde kommen van de genoemde kernen.

De bestemmingsplannen worden in het kader van de actualiseringslag van bestemmingsplannen opgesteld. De directe aanleiding voor deze actualiseringslag is de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die de Wet ruimtelijke ordening (Wro) stelt.

Nog geen reactie mogelijk

Op grond van artikel 1.3.1. lid 2 Bro, wordt vermeld dat er geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd, dat er op dit moment geen gelegenheid wordt geboden om zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen. Vanaf week 18 zullen wij u nader berichten over de te volgen procedure en mogelijkheden voor inspraak en het indienen van zienswijzen met betrekking tot het plan voor Kesteren. Dergelijke informatie over de plannen voor de kernen Echteld en Ochten volgt later.

Informatie

Voor nadere informatie over deze vooraankondiging of over het project ‘actualisering van de bestemmingsplannen kernen’ kunt u contact opnemen met mevr. A. Neles, tel. 0488-449900, of mailen naar aneles@nederbetuwe.nl

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe.
Naar boven