stcrt-2009-5450-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Tripkouw 6’ te Midwoud

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluit van 3 april 2009, nr. 2009-12605, hebben goedgekeurd het door de raad van de gemeente Medemblik op 5 januari 2009 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Tripkouw 6’ te Midwoud.

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van een vrijstaande woning op het perceel Tripkouw 6 te Midwoud waarbij de bestaande, voormalige bedrijfsbebouwing gesloopt zal worden en de bestemming van het perceel wordt gewijzigd in een woonbestemming. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld in die zin dat: de afstand van de te bouwen woning tot de erfgrens van het perceel De Zuid 2 tenminste zes meter bedraagt.

Inzage

Het goedgekeurde bestemmingsplan en het besluit van Gedeputeerde Staten liggen met ingang van vrijdag 17 april 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis aan de Korteling 1 te Midwoud. Tevens is het bestemmingsplan met bijbehorende stukken in te zien op onze website www.medemblik.nl onder het onderwerp Ruimtelijke ordening → Ruimtelijke ordening → Procedures.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig op grond van artikel 27 eerste of tweede lid van de WRO bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingediend, alsmede door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen bedenkingen overeenkomstig artikel 27 eerste of tweede lid van de WRO naar voren hebben gebracht. Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om de werking van het vastgestelde bestemmingsplan te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist.

Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de afdeling respectievelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Het is niet mogelijk om digitaal beroep in te stellen.

Naar boven