stcrt-2009-5447-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan 'Lage Zwaluwe-west'

Het College van burgemeester en wethouders van Drimmelen maakt bekend, dat met ingang van vrijdag 17 april 2009 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 28 mei 2009, voor een ieder ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan 'Lage Zwaluwe-west';

  • het ontwerpexploitatieplan 'Lage Zwaluwe-west'.

Het bestemmingsplan 'Lage Zwaluwe-west' maakt de realisatie mogelijk van woningbouw, een nieuw zorgcentrum, een brede school, een sporthal, een nieuw winkelcentrum, verplaatsing van bedrijvigheid en reconstructie van de Oudeweg.

Het plangebied laat zich opdelen in drie delen:

Plangebied A wordt begrensd door de Onderstraat, Kruisstraat, Oudeweg en Nieuwstraat.

Plangebied B wordt begrensd door het huidige zorgcentrum de Ganshoek, sportzaal ’t Nieuwlandt en de Ganshoeksingel.

Plangebied C wordt begrensd door het gebied tussen de Flierstraat en het bedrijventerrein De Zwingel.

Het exploitatieplan 'Lage Zwaluwe-west’ biedt de gemeente de mogelijkheid om kosten te verhalen en locatie-eisen te stellen. Het plangebied van het exploitatiegebied is gelijk aan plangebied A van het bestemmingsplan. Voor plangebied B en C is een exploitatieplan niet noodzakelijk.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan liggen vanaf 17 april gedurende 6 weken tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 18.00 tot 19.30 uur ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Park 1 te Made.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan zijn ook te raadplegen via de website van de gemeente Drimmelen, via www.drimmelen.nl (onder Woningbouw → Woningbouwprojecten → Lage Zwaluwe-west).

Tot en met 28 mei 2009 kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan.

Eveneens tot en met 28 mei 2009 kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen ten aanzien van het ontwerpexploitatieplan.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, telefonisch te bereiken onder nummer 0162-690204 (dhr. P. Bauer/bestemmingsplan) of 0162-690297 (dhr. H. van Steenoven/exploitatieplan).

Made, 16 april 2009

Burgemeester en wethouders van Drimmelen,

C. Smits,

secretaris.

G.L.C.M. de Kok,

burgemeester.

Naar boven