stcrt-2009-5438-001.png Ontwerpbestemmingsplan Waterberging Noorderveld

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Waterberging Noorderveld met ingang van 16 april gedurende zes weken ter inzage ligt. Het plangebied ligt nabij landgoed Marquette, ten zuiden van de Noordermaatweg. De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de wens om het gebied te ontwikkelen voor waterberging, natuurontwikkeling en extensieve recreatie. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, gemeente Heemskerk en Landschap Noord-Holland werken samen om te komen tot een meest effectieve combinatie van deze functies.

Het plangebied heeft in de huidige situatie al een hoge natuurwaarde. Met het nieuwe bestemmingsplan Waterberging Noorderveld wordt deze waarde onderschreven en versterkt. De natuurfunctie die in het gebied wordt ingevuld, geldt als compensatie van de uitbreiding van de begraafplaats Eikenhof en heeft als doel de ecologische waarde van het gebied te versterken en aantrekkelijker te maken voor de al aanwezige weidevogels.

Naast deze twee hoofdfuncties zal ook een lichte vorm van recreatie worden gerealiseerd. Dit zal zich uiten in wandelpaden, bankjes en eventueel bruggetjes.

Het doel van het bestemmingsplan is om bij de inrichting van het gebied de hoofdfuncties waterberging en natuur en de nevenfunctie, extensieve recreatie, planologisch mogelijk te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan Waterberging Noorderveld kan worden ingezien van 16 april tot en met 27 mei 2009 in het gemeentehuis Bachstraat 6 te Heemskerk en is raadpleegbaar op www.heemskerk.nl.

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken met de heer mr. M.S. de Jonge via telefoonnummer (0251) 256 982.

Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Naar boven