stcrt-2009-5431-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Leeuwarden Kenniscampus/Rengerspark’

Burgemeester en wethouders van Leeuwarden maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 24 maart 2009, kenmerk 00816063, het door de raad bij besluit van 27 oktober 2008, nr. 18976 vastgestelde bestemmingsplan ‘Leeuwarden − Kenniscampus/Rengerspark’ hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied begrensd door de Dammelaan, de Dokkumer Ee en de Spanjaardslaan/Jelsumerstraat.

Het plan voorziet in een actualisering c.q. herziening van de in het plangebied geldende bestemmingsplannen. Het plan biedt ondermeer ruimte aan de bouw van de Kenniscampus conform het masterplan Kenniscampus dat op 29 mei 2006 door de gemeenteraad is vastgesteld. In het zuidelijk deel van het plangebied zijn geen grote ontwikkelingen voorzien. Dat deel betreft daarom een zogenaamd conserverend bestemmingsplan. Wél geeft het plan ook voor dit deel een moderne planologische regeling. Een en ander wordt nader toegelicht in de toelichting bij het bestemmingsplan.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 16 april 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de balie van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, alhier. Op verzoek kunnen bedoelde stukken op maandag van 16.00 tot 19.00 uur bij de receptie van het Stadhuis, Hofplein 38, alhier, ter inzage worden gelegd.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door degene die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest zich met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Het beroepschrift (in tweevoud) moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit, waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven