stcrt-2009-5418-001.png Ontwerpbestemmingsplan Zandstraat 27

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan Zandstraat 27, Koewacht alsmede de 1e Herziening van het bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gemeente Axel) van 16 april tot en met 27 mei 2009 ter inzage ligt bij de balies Ruimte, Milieu en Bedrijven in het stadhuis, Oostelijk Bolwerk 4 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. Het stadhuis in Terneuzen en de vestiging Axel zijn geopend op maandag van 13.00–17.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. De vestiging Sas van Gent is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00–17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is eveneens integraal te raadplegen via de website www.terneuzen.nl/actueel/bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan Zandstraat 27, Koewacht heeft tot doel de beoogde woningbouw ter plaatse van het kadastrale perceel Zandstraat 27 juridisch planologisch mogelijk te maken. In verband met de ontwikkeling is tevens een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gemeente Axel) nodig om de bouwmogelijkheid van een tweede woning binnen het bestaande bouwvlak te verwijderen en de gebruiksmogelijkheden van het perceel Zandstraat 29 te waarborgen.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de Raad van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, naar voren worden gebracht bij de heer J. den Boer, telefoon 0115-455000. Tevens is het mogelijk om uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken. U vindt daar tevens informatie over de verdere afhandeling van uw zienswijze.

Goedkeuring bestemmingsplan Terneuzen Zuidwest (art. 28 WRO)

Het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland heeft op 31 maart 2009 de goedkeuring van het bestemmingsplan Terneuzen Zuidwest bekendgemaakt.

Het bestemmingsplan Terneuzen Zuidwest omvat het deel van de bebouwde kom van Terneuzen gelegen tussen de Rooseveltlaan, de mr. F.J. Haarmanweg en de in elkaars verlengde liggende Dokweg, Zuidlandstraat en Serlippensstraat. Het bedrijventerrein tussen de mr. F.J. Haarmanweg en de Hogendijk valt erbuiten. Voor dit gebied zijn een zevental bestemmingsplannen van toepassing die qua opzet en bestemmingsmethodiek sterk van elkaar verschillen. Het bestemmingsplan Terneuzen Zuidwest heeft tot doel het onderbrengen van bovengenoemd gebied in één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch-planologische onderbouwing en bestemmingsregeling. Het gaat om een consoliderend (behoudend) bestemmingsplan waarin geen nieuwe ruimtelijke initiatieven zijn meegenomen.

Op grond van artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan van 16 april tot en met 27 mei 2009 voor iedereen ter inzage bij de balies Ruimte, Milieu en Bedrijven in het stadhuis, Oostelijk Bolwerk 4 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. Het stadhuis in Terneuzen en de vestiging Axel zijn geopend op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. De vestiging Sas van Gent is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Het plan en het besluit zijn eveneens integraal te raadplegen via de gemeentelijke website www.terneuzen.nl/actueel/bestemmingsplan.

Degene die tijdig een bedenking bij GS heeft ingebracht (of kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest) kan tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen de goedkeuring door GS en een voorlopige voorziening aanvragen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van genoemde afdeling. Tegen de onthouding van goedkeuring op onderdelen kan iedereen beroep instellen.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de heer M. van der Ploeg, telefoon 0115-455 000.

Terneuzen, 15 april 2009

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

de secretaris,

F.M.L. Lauret.

De burgemeester,

J.A.H. Lonink.

Naar boven