stcrt-2009-5338-001.png Bekendmaking voornemen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en mogelijkheid tot inspraak

Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)

Voor het perceel Poeldijk 3a is een bestemmingsplan in voorbereiding. Het plangebied ligt aan aan de Poeldijk. De Poeldijk is een korte zijweg van de Schalkwijkseweg, deze weg verbindt Houten met Schalkwijk. De locatie ligt vlakbij het Amsterdam-Rijnkanaal, enkel de Schonauwenseweg ligt er nog tussen. Het perceel van Poeldijk 3A wat onderdeel van het bestemmingsplan uitmaakt is kadastraal bekend als sectie H nr. 281, 152,154,155 en 156. Het gezamenlijk oppervlak is ca.1,2 ha.

Inspraak voorontwerp partiële herziening Buitengebied, Poeldijk 3a

Het perceel Poeldijk 3A is bestemd als een koel- en fruitsorteerbedrijf. Enige tijd terug is een grote schuur, behorende bij het bedrijf, afgebrand. Voor de herbouw van deze bedrijfsruimte is een bouwplan ingediend en reeds vergund. Deze bedrijfsruimte is vooralsnog nog niet teruggebouwd.

De eigenaar heeft besloten de bedrijfsvoering te beëindigen. Herbouw van de schuur is derhalve niet meer noodzakelijk. De eigenaar heeft voor het perceel een verzoek bij de gemeente ingediend. In het kader van de provinciale Ruimte voor Ruimte regeling is het verzoek gedaan een nieuwe woning te mogen realiseren en de aanwezige bedrijfswoning te herbestemmen als burgerwoning. De bedrijfsaanduiding vervalt.

Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?

Het plan ligt met ingang van 16 april 2009 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis, bij de Gemeente Ingang van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

Het plan is ook te raadplegen via de gemeentelijke website (www.houten.nl).

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Belanghebbenden kunnen hun inspraakreactie schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA Houten. Dit kunt u doen gedurende de vier weken dat het plan ter inzage ligt.

Info

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030-63 92 611) contact opnemen met mevrouw Den Besten of de heer De Goede van de afdeling Ruimtelijk Beleid van de gemeente Houten.

Naar boven