stcrt-2009-5337-001.png Heroverwegingsbesluit Gedeputeerde Staten over (eerder) besluit tot (gedeeltelijke) goedkeuring van bestemmingsplan ‘Buitengebied, binnendijks deel’ van de gemeente Maasdriel

Burgemeester en wethouders van Maasdriel maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland, bij besluit van 3 april 2009 (zaaknr. 2006-007797), een heroverwegingsbesluit heeft genomen over (enkele delen van) hun eerdere besluit van 17 oktober 2006 (zaaknr. 2006-007797) tot het grotendeels goedkeuren van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, binnendijks deel’ zoals dat door de gemeenteraad van Maasdriel op 22 februari 2006 (gewijzigd) was vastgesteld.

Gedeputeerde Staten is tot de heroverweging overgegaan naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 13 februari 2008 (nr. 200608739/1/R1). De uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 13 februari 2008 is gedaan naar aanleiding van beroepen die tegen het eerdere goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van 17 oktober 2006 waren ingesteld.

Het heroverwegingsbesluit van Gedeputeerde Staten heeft betrekking op de plandelen:

  • Bestemming perceel gelegen aan Burg. Van Randwijckstraat 76 en 76a Rossum (alsnog goedkeuring onthouden);

  • Bestemming perceel (met stellingenteelt) gelegen tussen Steenbeemdstraat en de Berm Kerkdriel (opnieuw goedgekeurd);

  • Bestemming perceel Kromakkerweg 11 (oostelijk naast nr. 9) te Velddriel (opnieuw goedgekeurd);

  • Bestemming (zuidelijk) deel van bedrijventerrein De Hogewaard Heerewaarden (opnieuw goedgekeurd).

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met ingang van vrijdag 17 april 2009 tot en met donderdag 28 mei 2009 (zes weken) voor eenieder ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis te Kerkdriel, Kerkstraat 45.

Voor zover het besluit alsnog de onthouding van goedkeuring inhoudt, kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld.

Voor zover het besluit opnieuw goedkeuring van het bestemmingsplan inhoudt kan alleen beroep worden ingesteld door:

  • Diegenen die eerder tijdig bedenkingen tegen de goedkeuring van dat plandeel hebben ingediend bij Gedeputeerde Staten;

  • Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Een beroepschrift moet binnen bovenvermelde termijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt pas in werking op de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn van zes weken. Degenen die bevoegd zijn beroep in te stellen kunnen naast het indienen van een beroepschrift een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat over de voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. A.G. van Liempt, tel. (0418) 63 88 16, of mailen naar info@maasdriel.nl, t.a.v. dhr. A.G. van Liempt.

Kerkdriel, 16 april 2009

Naar boven