stcrt-2009-5297-001.png Ontwerpbestemmingsplan Zeeburgereiland RI-oost en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Zeeburgereiland RI-oosten het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder, met de bijlagen, liggen met ingang van donderdag 16 april 2009 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl;

  • Het Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72. Bel voor openingstijden 020-552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl;

  • Het publiekscentrum van stadsdeel Zeeburg, Cruquiusweg 5. Bel voor openingstijden 020-608 0711 of kijk op www.zeeburg.nl.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan beslaat het voormalige terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie oost (RI-oost) op het Zeeburgereiland en de rond het eiland gelegen waterkering. De herontwikkeling van het voormalige RI-oost terrein voorziet in de bouw van maximaal 1.950 woningen, 20.000 m2 basisvoorzieningen en maximaal 68.500 m2 bovenwijkse voorzieningen.

Het plangebied wordt begrensd aan de noordwest-zijde door de Zuiderzeeweg, aan de zuidwest-zijde door de IJburglaan, aan de zuidoost-zijde door de toekomstige Kaap Kotweg en aan de noordzijde door de grens van het stadsdeel Noord in het Buitenij. Het tracé van de nieuwe waterkeringzone volgt de bestaande contouren van het eiland, met uitzondering van de westrand van het eiland.

Hogere waarden Wet geluidhinder

In het plangebied RI-oost is onder meer geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van nieuwe woningen. Bij een deel van de woningen wordt de voorkeurs-grenswaarde als gevolg van wegverkeerslawaai van onder meer de Zuiderzeeweg en IJburglaan overschreden. Bovendien ligt een deel van het plangebied binnen de geluidszone van het gezoneerd industrieterrein Oostelijk Havengebied-Zeeburg.Omdat geluidreducerende maatregelen niet mogelijk zijn of onvoldoende geluidsreductie opleveren is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Indienen zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan mondeling en/of schriftelijk naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 12 of 25 mei 2009 tussen 16.00–18.00 via de Dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer: 020-552 7797.

Indienen zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden mondeling en/of schriftelijk naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Amsterdam, per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken voor 12 of 25 mei 2009 tussen 16.00–18.00 via de Dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer: 020-552 7797.

Amsterdam, 15 april 2009

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

M.J. Cohen,

burgemeester.

Deze kennisgeving is digitaal beschikbaar op www.amsterdam.nl/kennisgevingen. Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Naar boven