stcrt-2009-5159-001.png Vestiging voorkeursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem maakt op grond van artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat hij op 14 april 2009 op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, heeft besloten om gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant, te weten 16 april 2009.

Ter inzage

Het collegebesluit ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte en de naam van de eigenaren/rechthebbenden, met ingang van 16 april 2009 gedurende een termijn van zes weken bij het gemeentehuis, Markt 1 te Hattem, voor een ieder kosteloos ter inzage.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Hattem te koop moeten aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond, huis of ander gebouw wil verkopen. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het collegebesluit. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken nadat dit besluit bekend is gemaakt, bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • a. de naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift dient vóór 27 mei 2009 door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem te zijn ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem, Postbus 93, 8050 AB te Hattem.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend en er daarnaast gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed kan hij/zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zutphen, sector Bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE Zutphen.

Zienswijze

Binnen 3 maanden dient de gemeenteraad de gronden definitief aan te wijzen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden wordt u tevens in de gelegenheid gesteld om binnen 4 weken, met ingang van 16 april 2009, uw zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen.

Schriftelijk kunt u uw zienswijze indienen bij de gemeente Hattem t.a.v. mevrouw L. Oldemaat, Postbus 93, 8050 AB te Hattem. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met genoemde mevrouw Oldemaat, kantoorhoudende aan de Markt 1 te Hattem (telefoon: 038-4431616).

Hattem, 14 april 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem.

Naar boven