stcrt-2009-5143-001.png Ontwerpbestemmingsplannen ‘Heinenoord’, ‘Mijnsheerenland/ Westmaas’ en ‘Partiële herziening hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden–Ossendrecht’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de volgende bestemmingsplannen vanaf 14 april gedurende zes weken ter inzage liggen:

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Heinenoord’;

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Mijnsheerenland/Westmaas’;

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden-Ossendrecht’

De ontwerpbestemmingsplannen ‘Heinenoord’ en ‘Mijnsheerenland/Westmaas’ hebben betrekking op respectievelijk de bebouwde kommen van de kern Heinenoord en die van Mijnsheerenland/Westmaas. Het betreft twee beheersgerichte bestemmingsplannen waarin de bestaande situatie ten aanzien van bebouwing en gebruik wordt vastgelegd. De bestemmingsplannen ‘Heinenoord’ en ‘Mijnsheerenland/Westmaas’ maken, met uitzondering van bouwmogelijkheden die reeds waren opgenomen in de vigerende bestemmingsplannen, géén nieuwe ontwikkelingen zoals woningbouwlocaties mogelijk.

Ten opzichte van de voorontwerpbestemmingsplannen is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds hebben inspraakreacties van inwoners en vooroverlegreacties van overige partijen geleid tot aanpassingen op de plannen. Anderzijds zijn onvolkomenheden in de plannen geconstateerd die met de ontwerpbestemmingsplannen worden hersteld. Tot slot zijn de bestemmingsplannen aangepast aan de nieuwe Wet ruimtelijke ordening en de landelijke Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen 2008.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden–Ossendrecht’ heeft betrekking op de aanleg van een hoofdaardgastransport leiding tussen Wijngaarden en Zelzate in combinatie met een compressorstation nabij Wijngaarden. Binnen de gemeente Binnenmaas loopt het tracé van de aardgasleiding door het zuidelijk deel van de gemeente. Ten noorden van de tunnelmond van de HSL komt de leiding vanaf de Dordtsche Kil de gemeente binnen. Vervolgens wordt de HSL overgestoken naar het zuiden, waarna de leiding parallel aan de Boomdijk de gemeente verlaat richting de gemeente Strijen. Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn er geen wijzigingen doorgevoerd. Wel zijn in het ontwerpbestemmingsplan standpunten ingenomen ten aanzien van ingekomen overlegreacties.

U kunt de ontwerpbestemmingsplannen op werkdagen inzien in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam op maandag en woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 en op dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Voor het verkrijgen van een nadere toelichting op de bestemmingsplannen kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Zaken via tel. 078-633 45 42 of 078-633 46 05.

U kunt de ontwerpbestemmingsplannen ook raadplegen via de website van de gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl.

Tijdens de periode dat de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen, kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u telefonisch een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Zaken.

9 april 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas,

de secretaris,

C.H.W.M. Post.

De burgemeester,

A.J. Borgdorff.

Naar boven