stcrt-2009-5141-001.png Ontwerp-structuurvisie detailhandel en economie 2009−2020 en Plan-MER Mall Tilburg

Burgemeester en wethouders van Tilburg maken bekend dat de ontwerp-structuurvisie detailhandel en economie 2009–2020 en bijbehorende plan-MER Mall Tilburg vanaf vrijdag 10 april 2009 tot en met maandag 25 mei 2009 ter inzage liggen. Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over de ontwerp-structuurvisie en het plan-MER ter kennis van de gemeenteraad brengen.

Structuurvisie en planMER

Om het initiatief voor een Mall in Tilburg mogelijk te maken, moet het gemeentelijk beleid worden aangepast. De gemeente Tilburg heeft er voor gekozen om een thematische structuurvisie op te stellen op het gebied van detailhandel en economie. De structuurvisie, zoals bedoeld in artikel 2.1 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, is een essentieel instrument om de visie en de hoofdlijnen van het ruimtelijk beleid voor de gemeente Tilburg vast te leggen. De structuurvisie detailhandel en economie bevat ook een locatieafweging op basis van ruimtelijke en economische aspecten.

Aan de structuurvisie is een plan-MER (MER betekent Milieu effect rapport) gekoppeld, omdat de structuurvisie een MER-plichtige activiteit, de realisatie van een Mall, mogelijk maakt.

Het planMER brengt de gevolgen van een Mall voor het milieu voor diverse locaties in beeld, om zo een geschikte locatiekeuze te kunnen maken. Mede op basis van de structuurvisie en het plan-MER is besloten de locatie ‘Stadsentree Noord’ aan te wijzen als locatie voor realisatie van een Mall. De locatie ´Stadsentree Noord´ is gelegen in de ecologische hoofdstructuur.

Ter inzage

De ontwerpstructuurvisie en bijbehorende plan-MER Mall Tilburg liggen van vrijdag 10 april 2009 tot en met maandag 25 mei 2009 voor iedereen ter inzage in het informatiecentrum van stadswinkel Centrum (openingstijden maandag van 13.00 tot 18.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot en met 18.00 uur), stadhuisplein 130 (ingang naast het paleis).

Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.tilburg.nl/Mall

Zienswijze

Gedurende de periode van ter inzage kan iedereen zijn zienswijze ter kennis van de gemeenteraad brengen. U kunt deze schriftelijk zenden aan: Gemeenteraad van Tilburg, postbus 717, 5000 AS Tilburg onder vermelding van ‘ontwerp-structuurvisie detailhandel en economie 2009–2020 en/of planMER Mall Tilburg’. U kunt uw zienswijze ook elektronisch indienen via de gemeentelijke website www.tilburg.nl/Mall

U kunt uw mondelinge zienswijze telefonisch kenbaar maken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bij mevrouw L. Trip, projectleider structuurvisie en plan-MER. Zij is te bereiken op het telefoonnummer 013-542 8832.

Wat is de verdere procedure?

De commissie m.e.r. en andere betrokken (overheids)organen zullen in de gelegenheid worden gesteld om in dezelfde periode te reageren.

Alle ontvangen zienswijzen worden verzameld en voorzien van een antwoord in een ‘antwoordnota’. Tevens wordt met redenen omkleed aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van de structuurvisie en/of planMER zal worden overgegaan. Uiteindelijk zal de definitieve structuurvisie in juli aan de gemeenteraad worden voorgelegd ter vaststelling.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw L. Trip, projectleider structuurvisie en planMER. Zij is te bereiken op het telefoonnummer 013-542 8832.

Tilburg, 9 april 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

R.L. Vreeman,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen MBA,

secretaris.

Naar boven