stcrt-2009-5119-001.png Bestemmingsplan Corpus den Hoorn 2008

Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde Staten op 24 maart 2009 het bestemmingsplan Corpus den Hoorn 2008, vastgesteld door de gemeenteraad op 17 december 2008, hebben goedgekeurd met uitzondering van een aantal artikelen die, naar GS aangeven, ten onrechte de mogelijkheid bieden reclamemasten op te richten hoger dan zes meter.

Dit betreft de volgende artikelen:

4.2.3 sub b

4.4.1 sub b

5.2.3 sub b

5.4.1 sub b

6.2.3 sub b

6.4.1 sub c

7.2.3 sub b

7.4.1 sub b

9.2.3 sub b

9.4.1 sub c

10.2.3 sub b

10.4.1 sub d

21.1 sub h, het begrip ‘reclame-uitingen’

21.1 sub k

 

Het plangebied wordt begrensd door de A7 in het noorden, de Hoornse Dijk/het Noord Willemskanaal in het oosten, en de zuidwestelijke gemeentegrens. In dit plangebied zijn echter de wijken Piccardthof, Hoornse Park en nagenoeg geheel Hoornse Meer niet meegenomen, evenmin als het volkstuinencomplex Bruilweering, een locatie aan het Vrijheidsplein (La Liberté) en een locatie ten zuiden van de Semmelweisstraat.

De inzet van dit bestemmingsplan is: de verouderde bestemmingsplannen voor het plangebied actualiseren; de bestaande planologische situatie vastleggen, met voor de functie wonen enige flexibiliteit voor het bouwen van aan- en uitbouwen en bijgebouwen. Op enkele plaatsen wordt horeca toegestaan. Ter plaatse van het voormalige Martinihotel aan de Donderslaan e.o. is een nieuwe ontwikkeling toegestaan. Daarnaast wordt de bestaande geluidcontour rond industrieterrein Groningen West & Hoogkerk, volgens afspraken met de suikerindustrie, enigszins verkleind.

Het besluit tot goedkeuring ligt op grond van artikel 28, lid 6, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening samen met het bestemmingsplan met ingang van 9 april 2009 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98 te Groningen, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, en

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum, Kreupelstraat 1 te Groningen, op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00–20.00 uur.

  • Het plan is ook in te zien en te downloaden via bestemmingsplannen.groningen.nl.

Een belanghebbende die tijdig bij Gedeputeerde Staten bedenkingen tegen dit bestemmingsplan naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen bedenkingen naar voren heeft gebracht, kan gedurende bovengenoemde termijn beroep tegen het goedkeuringsbesluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan voorts beroep instellen tegen de onthouding van goedkeuring. Tevens kan door degene die tijdig beroep heeft ingesteld bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het goedkeuringsbesluit op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dienen te worden gezonden aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling op hetzelfde adres.

Groningen, 8 april 2009

Naar boven