stcrt-2009-5108-001.png Bestemmingsplan ‘Franeker – Industrieterrein West’

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 2 april 2009 heeft besloten het Bestemmingsplan ‘Franeker – Industrieterrein West’ – gewijzigd – vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Franeker – Industrieterrein West’ geeft een planologisch-juridische regeling voor een gebied gelegen aan de zuid-westzijde van Franeker. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Harlingerweg en aan de zuidkant door het Van Harinxmakanaal. De oostzijde van het plangebied wordt begrensd door het woongebied Frisia en de westkant door de komgrens tussen het industrieterrein en het buitengebied van de gemeente Franekeradeel.

Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft. Met het plan wordt daarnaast ook ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen, zoals de mogelijkheid voor het realiseren van perifere detailhandel.

De door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen betreffen:

  • De cementsilo’s op Kiesterzijl 1, waarvoor in het verleden vrijstelling is verleend, worden apart op de plankaart aangeduid;

  • De windturbine van 40 meter op Kiesterzijl 1, waarvoor in 2004 vrijstelling is verleend, wordt apart op de plankaart aangeduid. Voor deze windturbine wordt een strook opgenomen waarbinnen ook de bestaande windmolen valt. Binnen deze strook mag maar 1 windmolen opgericht worden;

  • Voor het bedrijf op het perceel James Wattstraat 2 in Franeker, wordt de aanduiding ‘perifere detailhandel’ vervangen in ‘detailhandel in consumentenelektronica’ en de aanduiding ‘Wro-zone – wijzigingsgebied’.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 9 april 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Tevens is het bestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op de website www.franekeradeel.nl.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van de raad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-GRAVENHAGE, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een ieder tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit tot vaststelling treedt, ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Franeker, 8 april 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven