Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 maart 2009 , nr. IVV/FB/09/4584, tot wijziging van de Regeling financiering en administratieve uitvoeringsvoorschriften WWIK in verband met financiering adviserende instelling

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 51, derde lid, van de Wet werk en inkomen kunstenaars;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling financiering en administratieve uitvoeringsvoorschriften WWIK wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 8, tweede lid, wordt ‘1 juli’ vervangen door: 1 mei.

B

Artikel 9 en bijlage 5 vervallen.

C

De bijlage 2, bedoeld in artikel 8, derde lid, en de bijlagen 3 en 4, bedoeld in artikel 8, vierde lid, van de Regeling financiering en administratieve uitvoeringsvoorschriften WWIK worden vervangen door de bijlagen 2, 3, en 4 bij deze regeling.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 24 maart 2009

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J. Klijnsma.

BIJLAGE 2, ALS BEDOELD IN ARTIKEL 8, DERDE LID, REGELING FINANCIERING EN ADMINISTRATIEVE UITVOERINGSVOORSCHRIFTEN WWIK

stcrt-2009-5088-001.png

BIJLAGE 3, ALS BEDOELD IN ARTIKEL 8, VIERDE LID, REGELING FINANCIERING EN ADMINISTRATIEVE UITVOERINGSVOORSCHRIFTEN WWIK

stcrt-2009-5088-002.png

BIJLAGE 4 ALS BEDOELD IN ARTIKEL 8

De krachtens artikel 51, derde lid, van de WWIK te stellen regels inzake de accountantsverklaring bij de kostenopgave van de Stichting Kunstenaars & Co (adviserende instelling als bedoeld in artikel 35 van de WWIK) en het onderzoek dat resulteert in de accountantsverklaring WWIK/SK&C.

Controle- en rapportageprotocol WWIK/SK&C 20072008

1. Inleiding

De Stichting Kunstenaars & Co (SK&C) is belast met de advisering als bedoeld in artikel 35 van de WWIK.

Het bestuur van de SK&C verantwoordt jaarlijks de over het vergoedingsjaar voor rijksvergoeding in aanmerking komende declarabele adviezen door middel van een door haar ondertekende kostenopgave, als bedoeld in artikel 8, eerste lid, van de Rfau WWIK.

Het bestuur van de SK&C draagt zorg voor de tijdige inzending van de kostenopgave en de daarop betrekking hebbende accountantsverklaring. Deze verklaring wordt afgegeven op basis van een onderzoek dat met inachtneming van dit controle- en rapportageprotocol is uitgevoerd.

2. Het accountantsonderzoek

Het onderzoek door de accountant omvat de juistheid en rechtmatigheid van de in de kostenopgave verantwoorde uitvoeringskosten.

Ten behoeve van de juistheid en rechtmatigheid van de aantallen stelt de accountant vast dat adviezen alleen op verzoek van het college zijn uitgebracht, gelet op artikel 23, vijfde lid, jo. artikel 35 van de WWIK.

De controle van de kostenopgave wordt afgesloten met een accountantsverklaring. De accountantsverklaring omvat een oordeel over de juistheid en rechtmatigheid van de in de kostenopgave opgenomen informatie. Voor de verklaring moet worden gebruikgemaakt van het door het ministerie verstrekte formulier van het model dat is opgenomen in bijlage 3 bij de Rfau WWIK.

De goedkeuringstolerantie is 1%. Indien de onjuistheden/onrechtmatigheden groter zijn dan 1%, dan mag geen goedkeurende accountantsverklaring worden afgegeven. In deze situatie wordt op het vervolgblad bij de accountantsverklaring de reden en de omvang van de fout (geëxtrapoleerd naar de massa) aangegeven.

3. Kostenopgave WWIK/SK&C

Met betrekking tot de kostenopgave dienen de volgende taken te worden uitgevoerd:

vaststellen dat € 624,– per uitgebracht advies ten aanzien van wie in het kalenderjaar op verzoek van het college advies is uitgebracht, wordt gedeclareerd (artikel 3, tweede lid, van de Rfau WWIK);

vaststellen dat de advisering heeft plaatsgevonden op verzoek van het college, gelet op artikel 23, vijfde lid, jo. artikel 35 van de WWIK, waarbij de datum van het afgegeven advies in het verantwoordingsjaar is gelegen.

Naar boven