stcrt-2009-5070-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Leyenbroek–Vijverweg’

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 24 maart 2009, nr. 2009/5917, hebben goedgekeurd het bestemmingsplan ‘Leyenbroek–Vijverweg’.

Het goedgekeurde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal begrensd wordt door de Bernhardlaan, de Leyenbroekerweg en de Vijverweg in Sittard.

In het bestemmingsplan worden op hoofdlijnen de bouw van appartementen, grondgebonden woningen en zorgunits mogelijk gemaakt evenals de uitoefening van diverse (maatschappelijk georiënteerde) functies in het bestaande kloostergebouw.

Met ingang van 9 april 2009 liggen gedurende een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 20 mei 2009) het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten én het bestemmingsplan ‘Leyenbroek–Vijverweg’ met alle bijlagen ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel in Geleen. De openingstijden zijn:

  • maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur, woensdag van 9.00 tot 16.30 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Het goedkeuringsbesluit én het bestemmingsplan met bijlagen kan tevens via het internet worden ingezien op de gemeentepagina (www.sittard-geleen.nl) onder Actueel/Nieuws, Bekendmakingen/vergunningen, Bestemmingsplannen wijzigingen/ontheffingen.

Gedurende de zes weken van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig bedenkingen heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest dit tijdig te doen.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (eveneens postbus 20019, 2500 EA Den Haag). In dát geval treedt het besluit niet in werking, totdat op het verzoek is beslist.

8 april 2009

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven