stcrt-2009-5067-001.png Bestemmingsplan ‘Achter de Kerk 2’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 9 april 2009 gedurende zes weken het op 26 maart 2009 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Achter de Kerk 2’ ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt op het perceel ‘Achter de Kerk 2’ op de hoek van de straten Achter de Kerk en Den Haas. Op het perceel Achter de Kerk 2 waren een gymzaal en een wijkgebouw gesitueerd.

De bebouwing op de locatie was verouderd en is reeds gesloopt. Door de sloop van de panden kan een nieuwe ruimtelijke en functionele invulling worden gegeven aan het plangebied. Met het plan wordt beoogd het planologisch-juridisch mogelijk maken van de bouw van enkele grondgebonden starterswoningen. De wijziging ten opzichte van het ontwerp heeft betrekking op de verwijzing naar de Interim Structuurvisie van de provincie in plaats van het streekplan van de provincie. Dit betreft een redactionele aanpassing van de plantoelichting.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit, van 9 april tot en met 20 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage in de Informatiehoek in het gemeentehuis, De Hofnar 15 te Valkenswaard. Ook bestaat vanaf donderdag 9 april 2009 de mogelijkheid het plan via de website www.valkenswaard.nl in te zien. (Kies de knop ‘Digitaal Loket’ en dan optie ‘bestemmingsplannen.’)

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 9 april 2009 gedurende zes weken (tot en met 20 mei 2009) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Valkenswaard, 8 april 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

C. Marchal.

De burgemeester,

A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven