stcrt-2009-5051-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Hazelberg, Vorstenbosscheweg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Hazelberg, Vorstenbosscheweg’ met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt tijdens openingstijden in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, en tijdens openingstijden in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1. Tevens is het bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op www.veghel.nl

Het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Hazelberg, Vorstenbosscheweg’ maakt het mogelijk dat de intensieve veehouderijbedrijven Hazelberg 6 en Vorstenboscheweg 11 beëindigd worden en de detailbestemming ‘Agrarische bedrijven’ wordt omgezet in ‘Woningen’. In ruil voor de sloop van de stallen, het intrekken van de milieuvergunning en het inleveren van de mestrechten kunnen in het kader van de Ruimte-voor-Ruimteregeling 5 woningen worden gebouwd. Daarnaast is boerderijsplitsing van de langgevelboerderij aan de Hazelberg 6 planologisch mogelijk gemaakt.

Gedurende deze termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Veghel, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor mondelinge reacties kan men terecht via het telefoonnummer 0413-386556 van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen.

Planschade- en realisatieovereenkomst

Ingevolge het bepaalde in Art. 6.24 lid 3 Wro maken Burgemeester en Wethouders bekend dat ten behoeve van de realisering van voorgenoemde plannen een realisatie- en een planschade verhaalovereenkomst gesloten zijn waarin bepaald is dat de exploitatie en eventueel voorkomende schade voor rekening komt van de initiatiefnemers. De zakelijke inhoud van deze overeenkomst ligt samen met het plan ter inzage.

Ontwerpbeschikking Wet geluidhinder

In het kader van artikel 83 van de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel bekend, dat het ontwerpbesluit voor het vaststellen van een hogere grenswaarde voor de maximaal toelaatbare geluidbelasting op de gevels van de geprojecteerde woning aan de Hazelberg en de Vorstenbosscheweg dient te worden genomen.

De ontwerpbeschikking tot het vaststellen van een hogere grenswaarde, ligt met ingang van de dag na de datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het stadhuis tijdens openingstijden. Andere tijden zijn mogelijk op afspraak.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het mondeling inbrengen van een zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0413-38 65 35.

Veghel, 8 april 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven