stcrt-2009-4992-001.png Besluit MER beoordeling uitbreiding bedrijf aan de Beusichemse Broeksteeg 4 te Beusichem

Op 10 februari 2009 heeft het College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Buren een aanmeldingsnotitie voor een M.E.R. beoordeling ontvangen, ingediend op grond van de Wet milieubeheer door J.G.Th. Vernooij, voor de uitbreiding van zijn bedrijf aan de Beusichemse Broeksteeg 4 te Beusichem.

De heer Vernooij wil zijn varkenshouderij uitbreiden met een nieuwe stal voor 2688 vleesvarkens. Deze worden gehuisvest in de nieuwe stal. De dierbezetting in de bestaande stallen wordt verlaagd. Het totaal te houden vleesvarkens zal uiteindelijk 4414 stuks bedragen. Deze uitbreiding wordt genoemd in bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage en betekent dat burgemeester en wethouders, voordat een Wet milieubeheervergunning wordt aangevraagd, moeten beslissen of voor de uitbreiding een milieueffectrapport moet worden opgesteld. Hiervoor moet de uitbreiding worden getoetst aan bijzondere omstandigheden zoals beschreven in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling.

Burgemeester en wethouders van Buren hebben, na toetsing, op 31 maart 2009 besloten dat door J.G.Th. Vernooij geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.

Ter inzage

Het besluit en de overige stukken liggen van 9 april tot en met 21 mei ter inzage bij de Infobalie in het gemeentehuis.

Op grond van art. 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep openstaat. U kunt uw zienswijze tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer.

Naar boven