stcrt-2009-4959-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘De Rieze VI, 2008’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland op 1 april 2009, onder nummer 2009-001672, goedkeuring hebben verleend aan het op 18 december 2008 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘De Rieze VI, 2008’.

Plangebied en inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een uitbreiding van het huidige bedrijventerrein De Rieze in de kern Ulft. Tevens wordt met dit plan, voor zover het de aansluitende wegen betreft, een gedeelte van het bestemmingsplan De Rieze V herzien. Het bestemmingsplan vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van het complete bedrijventerrein De Rieze, tussen de wegen Oude IJsselweg, Slingerparallel, Ettenseweg en ’t Goor.

Het plangebied is direct ten noordwesten van de kern Ulft gelegen. De noordzijde grenst aan de Slingerparallel met daarachter open agrarisch gebied. Het plangebied grenst verder aan het bestaande bedrijventerrein De Rieze.

Ter inzage

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt samen met het bestemmingsplan gedurende zes weken van 9 april 2009 tot 21 mei 2009 voor iedereen ter inzage. Tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.00 uur; maandag t/m donderdag van 15.00–17.00 uur; maandag van 17.00–19.00 uur) van het gemeentehuis kan het besluit en het goedgekeurde plan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. Op verzoek kan dit ook worden ingezien buiten openingstijden. In dat geval kan contact worden opgenomen met afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, tel. (0315) 292 292. De stukken kunnen ook worden ingezien op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen, Bestemmingsplannen’.

Instellen beroep

Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door iedereen, die belanghebbende is en aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te brengen. Het beroepschrift moet binnen de genoemde termijn van zes weken worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

In werking treden van besluit

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Instellen van beroep leidt niet automatisch tot uitstel van deze inwerkingtreding. Daartoe dient tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te worden ingediend. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek.

Gendringen, 8 april 2009

G.H. Tamminga,

secretaries.

J.P.M. Alberse,

burgemeester.

Naar boven