stcrt-2009-4944-001.png Bestemmingsplan Landgoed Driessen Uitwerkingsplannen De Bibliotheek, fase 1 en fase 2 goedgekeurd

Bij besluit van respectievelijk 17 maart 2009, nr. 1508008 en 24 maart 2009, nr. 1512222 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant goedkeuring verleend aan de door het college van Waalwijk d.d. 17 februari 2009 vastgestelde uitwerkingsplannen ‘de Bibliotheek, fase 1’ en ‘de Bibliotheek, fase 2’ van het bestemmingsplan Landgoed Driessen.

Het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 1’ heeft betrekking op het gebiedsdeel in het bestemmingsplan Landgoed Driessen, gelegen ten zuiden van de Oudestraat, ten westen van de bestaande bebouwing in de bomenbuurt in Sprang en ten noorden van de bestaande bebouwing langs Achter de Hoven. Dit uitwerkingsplan voorziet in de realisering van enkele bouwpercelen in het zuiden van plandeel ‘de Bibliotheek’ en een gedeelte van de hoofdinfrastructuur, te weten de verkeersontsluiting aan de oostzijde voor bedoelde bouwpercelen en de hoofdopzet voor openbaar groen in noord-zuid richting.

Het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 2’ heeft betrekking op een woningbouwproject bestaande uit 61 woningen met bijbehorende voorzieningen en is gesitueerd centraal in plandeel ‘de Bibliotheek’, even ten noorden van enkele bouwpercelen, zoals opgenomen in fase 1.

De besluiten van Gedeputeerde Staten en de uitwerkingsplannen ‘de Bibliotheek, fase 1’ en ‘de Bibliotheek, fase 2’ van Landgoed Driessen liggen tezamen met het bestemmingsplan Landgoed Driessen met ingang van 10 april 2009 gedurende 6 weken, tot en met 21 mei 2009 voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis te Waalwijk, Raadhuisplein 2 en de receptie van het gemeentekantoor te Sprang-Capelle, Raadhuisstraat 64, iedere werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Economie in het gemeentehuis te Waalwijk of telefonisch via onderstaande telefoonnummer. Voor inzage buiten genoemde uren dient u vooraf een afspraak te maken telefoon 0416-683456.

De goedkeuringsbesluiten van gedeputeerde staten en de uitwerkingsplannen ‘de Bibliotheek fase 1’ en ‘de Bibliotheek, fase 2’ kunnen ook via elektronische weg worden ingezien via www.waalwijk.nl/landgoeddriessen en kies vervolgens: Bekendmaking uitwerkingsplan.

Beroep

Tijdens genoemde termijn van 6 weken, tot en met 21 mei 2009, kunnen belanghebbenden tegen de goedkeuringsbesluiten van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarvoor moet een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde afdeling worden ingediend.

De besluiten van Gedeputeerde Staten tot goedkeuring van beide plannen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit van Gedeputeerde Staten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Waalwijk, 9 april 2009

Het college van Waalwijk,

de secretaris,

A. de Wit.

De burgemeester,

A.M.P. Kleijngeld.

Naar boven