stcrt-2009-4942-001.png Milieueffectrapport Reconstructie N329 Oss en voorontwerpBestemmingsplan Reconstructie N329

Algemeen

Burgemeester en wethouders van Oss maken het volgende bekend.

De raad van gemeente Oss heeft bij besluit van 26 maart 2009 (nummer 2009-13) het Milieueffectrapport Reconstructie N329 aanvaard en vrijgegeven voor inspraak. Het MER brengt de mogelijke gevolgen van de reconstructie van de N329 voor het milieu in beeld en beoogt het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. Voor de realisering van deze reconstructie is ook een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. De terinzagelegging van het MER en van het voorontwerpbestemmingsplan vindt gelijktijdig plaats.

De N329 loopt vanaf het knooppunt Paalgraven (A59/A50) tot aan de Maas en vormt een belangrijke verbinding in het lokale hoofdwegennet. Voor Oss is deze weg een van de belangrijkste toegangs-wegen. Verder is de N329 van groot belang voor de ontsluiting van de aan beide zijden van de weg gelegen bedrijventerreinen. Door de groei van het autoverkeer en nieuwe ruimtelijke plannen die tot 2020 zijn voorzien, worden de (verkeers)problemen vergroot. Om de huidige functies van de weg in stand te houden en de bereikbaarheid van Oss in de toekomst op een duurzaam veilige wijze te garanderen, is een reconstructie van de weg noodzakelijk.

Ter inzage

Het MER en het voorontwerpbestemmingsplan N329 en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 april tot en met woensdag 20 mei 2009, zes weken ter inzage bij de balie van Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss, geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De stukken zijn ook digitaal beschikbaar. U kunt deze downloaden van de website van de gemeente Oss. U vindt de bestanden op www.oss.nl/leven en wonen/bouwen en wonen/bestemmingsplannen. Een samenvatting van het MER is gratis verkrijgbaar bij de balie van Publieksvoorlichting in het gemeentehuis. Alle andere stukken zijn daar tegen kostprijs verkrijgbaar.

Zienswijzen

Tot en met woensdag 20 mei 2009 kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze over het MER naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: Gemeenteraad van Oss, t.a.v. Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 5 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘zienswijze MER Reconstructie N329’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0412-629236.

Artikel 7.20 van de Wet Milieubeheer bepaalt dat de zienswijzen alleen betrekking kunnen hebben op het niet voldoen van het rapport aan de bij of krachtens de artikelen 7.10 en 7.11 gestelde regels of op onjuistheden die het rapport bevat.

Mogelijkheid tot inspraak

Tot en met woensdag 20 mei 2009 kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling zijn inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen naar: College van burgemeester en wethouders van Oss, t.a.v. Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 5 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Reconstructie N329’. Voor het indienen van uw mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0412-629236.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 16 april 2009 is er een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst worden de inhoud van het MER, het voorontwerpbestemmingsplan en het verloop van de (verdere) procedure toegelicht. U kunt tijdens deze bijeenkomst vragen stellen. De informatiebijeenkomst vindt plaats in het Waterschapsgebouw, Raadhuislaan 30, in Oss (raadszaal op de begane grond). De bijeenkomst begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Wat gebeurt er met uw zienswijze en uw inspraakreactie?

De zienswijzen over het MER worden voorgelegd aan de Commissie voor de Milieueffectrapportage, die deze betrekt bij haar advies over het MER.

De inspraakreacties over het voorontwerpbestemmingsplan worden door het college van burgemeester en wethouders beoordeeld. In een eindverslag over de inspraak zal het college aangeven in hoeverre deze inspraakreacties − mede gelet op zienswijzen over het MER en het advies van de Commissie voor de Milieueffectrapportage − worden verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Oss, 8 april 2009

Naar boven