stcrt-2009-4921-001.png Kennisgeving vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoogvliet − Noordwest’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 9 april 2009 gedurende zes weken op werkdagen het 19 maart 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoogvliet – Noordwest’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt bij :

  • het City Informatie Centrum, Coolsingel 197 (maandag van 13.00 uur tot 16.30, overige werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur), bereikbaar op telefoonnummer 0800-1545.

  • de stadswinkel van de deelgemeente Hoogvliet, Middenbaan Noord 47 (op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur).

Op 10 april (Goede Vrijdag), 13 april (2e Paasdag), 30 april (Koninginnedag) en 5 mei (Bevrijdingsdag) zijn het City Informatie Centrum en de deelgemeente gesloten.

Het plangebied wordt − globaal bezien – aan de noordzijde begrensd door rijksweg A 15, aan de oostzijde door Aveling, aan de zuidzijde door Groene Kruisweg en aan de westzijde door de Oude Maas.

Met het plan wordt beoogd de herstructurering mogelijk te maken van delen van het plangebied, t.w. voornamelijk de vlekken op de plankaart met de bestemming ‘woondoeleinden’ en ‘gemengde doeleinden’. Verder maakt het plan een bestemmingswijziging mogelijk van de locaties Max Havelaarweg/Foeliestraat, Max Havelaarweg 50 en Lavasweg. Deze locaties zijn op de plankaart omcirkeld met een kruisjeslijn. Tevens is de Herikweg voor ‘groen’ bestemd; het is de bedoeling de verkeersfunctie van deze weg binnen de planperiode te beëindigen. Voor het overige wordt de bestaande situatie zoveel mogelijk vastgelegd.

Tegen het bestemmingsplan kunnen door degenen die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, alsmede door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren gebracht te hebben, gedurende de termijn van ter inzage legging bedenkingen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Deze bedenkingen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en dienen te worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag.

Ook het indienen van mondelinge bedenkingen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 070-4416930.

Aangezien de raad het plan gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan, kan voorts een ieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen, deze gedurende bovengenoemde termijn inbrengen bij Gedeputeerde Staten. Bedoelde wijzigingen zijn opgesomd aan het slot van het raadsvoorstel.

Rotterdam, 8 april 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven