Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 20 maart 2009, nr. R&P/RA/2009/5443, houdende diverse wijzigingen in de Subsidieregeling ESF 2007–2013

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling ESF 2007–2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2.3.2, onderdeel c, wordt ‘1 augustus’ gewijzigd in: 31 juli.

B

In de artikelen 3.1, eerste lid, 3.2, eerste lid, 3.3, eerste lid, 3.4, eerste lid, en 3.5, eerste lid vervalt telkenmale de zinsnede ‘additionele, ‘.

C

In artikel 3.1, eerste lid onderdeel b, vervalt de zinsnede ‘, bedoeld in onderdeel a, voor de doelgroep, bedoeld in artikel 2.1.1, onder a’.

D

In artikel 3.4, eerste lid, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1. Aan het slot van onderdeel a wordt toegevoegd: , alsmede van de toepassing van de EVC-procedure.

  • 2. onderdeel c wordt de zinsnede ‘bedoeld in de onderdelen a, b en c’ vervangen door: bedoeld in de onderdelen a en b.

E

Aan artikel 3.8 wordt een vijfde en zesde lid toegevoegd, luidende als volgt:

  • 5. Bij de toepassing van het eerste lid blijft de verhoging krachtens het vierde lid buiten beschouwing bij de beoordeling of het in de beschikking tot subsidieverlening vermelde maximumbedrag is bereikt.

  • 6. Het tweede lid is slechts van toepassing ten aanzien van aanvragen, ingediend voor 2 maart 2009; het vierde lid is slechts van toepassing ten aanzien van aanvragen, ingediend na 1 maart 2009.

F

In artikel 3.9, eerste lid worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1. Na ‘colleges van burgemeester en wethouders’ wordt ingevoegd: en Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen

  • 2. Aan het slot wordt een volzin toegevoegd, luidende: De vorige volzin is van overeenkomstige toepassing ten aanzien van het UWV, met dien verstande dat het maximumpercentage geen 10% maar 20% bedraagt.

G

In artikel 5.8, eerste lid, wordt de zinsnede ‘eerste lid, onder b en c’ vervangen door ‘eerste lid, onder b’, en wordt, onder vernummering van de daaropvolgende leden tot vierde en vijfde lid, een nieuw derde lid ingevoegd, luidende:

  • 3. De Minister beslist op een subsidieaanvraag met betrekking tot een project als bedoeld in artikel 1.2, eerste lid, onder c, uiterlijk dertien weken na afloop van het aanvraagtijdvak, bedoeld in artikel 5.1, derde lid.

H

In artikel 7.4, tweede lid, wordt de zinsnede ‘onder b’ vervangen door: onder a.

ARTIKEL II

De bijlage 3 bij de Subsidieregeling ESF 2007-2013 wordt vervangen door de bij deze regeling gevoegde bijlage.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 2 maart 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. De overeenkomstig artikel II gewijzigde bijlage 3 bij de Subsidieregeling ESF 2007–2013 wordt met ingang van de datum van inwerkingtreding van deze regeling ter inzage gelegd in de bibliotheek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Den Haag, 20 maart 2009

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J. Klijnsma.

TOELICHTING

Door dit wijzigingsbesluit worden enkele kennelijke omissies en technische onvolkomenheden hersteld in de Subsidieregeling ESF 2007–2013 en de daarbij behorende Handleiding Projectadministratie Europees Sociaal Fonds 2007–2013 (HPA). Voorts worden enkele mineure inhoudelijke wijzigingen aangebracht. Uitdrukkelijk wordt bepaald dat de kosten van toepassing van de EVC-procedure tot de subsidiabele kosten behoren (onderdeel D). Tevens wordt tot uitdrukking gebracht dat de krachtens art.3.8, vierde lid, toegekende bonus er zo nodig toe kan leiden dat de subsidie wordt vastgesteld op een bedrag dat het in de beschikking tot subsidieverlening opgenomen maximumbedrag te boven gaat (onderdeel E). In het kader van actie A wordt voor de Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen en het UWV een regeling inzake maximering per aanvrager vastgelegd, analoog aan die welke reeds geldt voor de gemeenten (onderdeel F). De beslissingstermijn voor subsidieaanvragen met betrekking tot actie C wordt gekoppeld aan de datum van afloop van het aanvraagtijdvak, in plaats van aan de datum van aanvraag (onderdeel G). De gewijzigde passages in de HPA hebben voornamelijk betrekking op de passages over de aanbestedingseisen.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J. Klijnsma.

Naar boven