stcrt-2009-4882-001.png Bekendmaking partiele herziening bestemmingsplan buitengebied ‘intensieve veehouderij’

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad in haar vergadering van 26 maart 2009 het bestemmingsplan ‘PARTIËLE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED (intensieve veehouderij)’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan betreft een aanpassing van de bestemmingsplannen Buitengebied (bestemmingsplan Helkant, bestemmingsplan Buitengebied Hooge en Lage Zwaluwe, bestemmingsplan buitengebied gemeente Drimmelen en bestemmingsplan Zonzeelsche polder/Plukmade Zuid) door toevoeging van een aantal begripsbepalingen en gebruiksbepalingen aan de voorschriften.

Het bestemmingsplan heeft tot doel om ongewenste omschakeling van een willekeurig agrarisch bedrijf naar een intensieve veehouderij te voorkomen.

Er waren 6 zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan ingediend en er heeft een ambtelijke aanpassing plaatsgevonden voor een aantal adressen. De wijzigingen hebben betrekking op de lijst met bestaande intensieve veehouderijbedrijven in artikel B onder 2 van de voorschriften. Twee adressen zijn aan deze lijst toegevoegd en 5 adressen zijn geschrapt uit deze lijst.

Het vastgestelde plan ligt vanaf dinsdag 14 april 2009 tot en met maandag 25 mei 2009 gedurende zes weken, in het gemeentehuis, Park 1 te Made, voor een ieder ter inzage.

Degene die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, alsook eenieder voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan gedurende voormelde termijn van ter inzage legging schriftelijke of mondelinge bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch. Mondelinge bedenkingen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.30 uur en 11.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht, tel. 073 681 28 88.

Made, 1 april 2009

Burgemeester en wethouders van Drimmelen,

C. Smits,

secretaris.

G.L.C.M. de Kok,

burgemeester.

Naar boven