stcrt-2009-4869-001.png Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening landelijk gebied hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden - Ossendrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening landelijk gebied hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden - Ossendrecht vanaf maandag 6 april 2009 voor een periode van 6 weken (dus tot 18 mei 2009) ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de aanleg van de hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden - Ossendrecht door NV Nederlandse Gasunie. Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor het gedeelte van de leiding dat in de gemeente Strijen wordt aangelegd. Met het bestemmingsplan wordt de aanleg van de aardgastransportleiding in onze gemeente mogelijk gemaakt.

Globaal komt de aardgastransportleiding na de kruising met de HSL in de gemeente Binnenmaas op het grondgebied van de gemeente Strijen. Binnen de gemeente Strijen loopt het tracé van de aardgastransportleiding door het buitengebied parallel aan de Dordtsche Kil en vervolgens parallel aan het Hollandsch Diep. Voorbij de Plaat van het Land van Essche wordt het Hollandsch Diep overgestoken richting Moerdijk. Na overschrijding van de gemeentegrens wordt de leiding opgenomen in de Buisleidingenstraat Zuid-West Nederland.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan op werkdagen tijdens openingstijden inzien bij het bureau

Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook raadplegen via onze website: www.strijen.nl, onder bestemmingsplannen.

Een ieder wordt gedurende de terinzagetermijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Strijen, Postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748251.

Strijen, 3 april 2009

Burgemeester en wethouders van Strijen,

de secretaris,

C.J. de Visser.

De burgemeester,

J.P.M. Klijs.

Naar boven