stcrt-2009-4853-001.png Ontwerpbestemmingsplan Van Galenbuurt 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Van Galenbuurt 2009 met ingang van 10 april 2009, gedurende 6 weken ter visie ligt.

De op het plan betrekking hebbende gebiedsgrenzen worden gevormd door het Marsdiep in het noorden, de Polderweg in het oosten, de Prins Willem Alexandersingel in het westen, de Joubertstraat in het zuidwesten, Helden der Zeeplein in het noordwesten en de Javastraat in het zuiden. Het gebied gelegen tussen de Polderweg, Hertzogstraat, Van Galenstraat en Javastraat behoort niet tot het plangebied.

Het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten ten aanzien van woningen, woongebouwen, detailhandel, kantoren, horeca, groen en bijbehorende wegen. Tevens behartigt het plan voor delen van het plangebied de belangen ten aanzien van de zeewering, beschermd stadsgezicht en archeologie.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Van Galenbuurt 2009’ ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 16.30 uur, donderdag van 8.30 tot 19.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken in te zien op de gemeentelijke internetsite www.denhelder.nl.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan met het daarbij behorende ontwerpbesluit kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA, Den Helder. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met een medewerker van het team planontwikkeling van de Afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen van de gemeente Den Helder, telefoon 0223-678 817.

Naar boven