Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 2 maart 2009, nr. DWJZ/BWJP-2911430, houdende wijziging van de Volmachtregeling VWS

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

De Volmachtregeling VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onderdeel g, komt als volgt te luiden:

  • g. de teamcoördinator Inkoop van de eenheid Financiën, Inkoop en Subsidies: de door de Minister als zodanig aangewezen ambtenaar bij de directie Bedrijfsvoering.

B

Artikel 10, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De onderdelen i tot en met m worden geletterd k tot en met o.

2. Na onderdeel h worden twee onderdelen ingevoegd, luidende:

  • i. de Directeuren van de Rijksinstelling voor gesloten jeugdzorg Den Engh;

  • j. de Directeuren van de Rijksinstelling voor gesloten jeugdzorg De Lindenhorst;

3. In onderdeel o (nieuw) wordt de zinsnede ‘genoemd onder a tot en met l’ vervangen door: genoemd onder a tot en met n.

4. Na onderdeel o (nieuw) wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • p. de teamleiders van de Rijksinstellingen voor gesloten jeugdzorg Den Engh en De Lindenhorst tot een bedrag van € 2.500 inclusief btw.

C

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

1. Artikel 12, eerste lid, komt als volgt te luiden:

  • 1. In afwijking van artikel 10, eerste lid, onder a, i en j, worden overeenkomsten met betrekking tot de verwerving van goederen en diensten waarvoor op basis van de Richtlijn 2004/18/EG, artikel 2 en 3 van de Raamwet EEG-voorschriften aanbestedingen en het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten een plicht tot Europees aanbesteden geldt, gesloten door de functionarissen, genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a, i en j, tezamen met de teamcoördinator Inkoop van de eenheid Financiën, Inkoop en Subsidies.

2. Artikel 12, tweede lid, komt als volgt te luiden:

  • 2. In afwijking van artikel 10 worden raamovereenkomsten met betrekking tot de verwerving van goederen en diensten waarvoor op basis van de Richtlijn 2004/18/EG, artikel 2 en 3 van de Raamwet EEG-voorschriften aanbestedingen en het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten een plicht tot Europees aanbesteden geldt, gesloten door de teamcoördinator Inkoop van de eenheid Financiën, Inkoop en Subsidies tezamen met de directeur Bedrijfsvoering, of, wanneer het een raamovereenkomst op het werkterrein van één of enkele functionarissen, genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a, i en j, betreft, tezamen met de betrokken functionaris of functionarissen.

3. Artikel 12, derde lid, komt als volgt te luiden:

  • 3. De teamcoördinator Inkoop van de eenheid Financiën, Inkoop en Subsidies heeft tevens volmacht voor het sluiten van overeenkomsten met betrekking tot de verwerving van goederen en diensten op het werkterrein van de functionarissen, genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a, i, en j, mits hij daartoe van hen opdracht krijgt.

4. In artikel 12 vijfde lid, wordt de zinsnede ‘genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a tot en met m’ vervangen door: genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a tot en met p.

D

Artikel 13 wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 13, eerste lid, wordt de zinsnede ‘de Directeur Facilitaire Dienst’ vervangen door: de directeur Bedrijfsvoering.

2. In artikel 13, tweede lid, wordt de zinsnede ‘de Directeur Facilitaire Dienst en het hoofd van de afdeling Inkoop’ vervangen door: de teamcoördinator Inkoop van de eenheid Financiën, Inkoop en Subsidies tezamen met de directeur Bedrijfsvoering.

3. In artikel 13, derde lid, wordt de zinsnede ‘Het hoofd van de afdeling Inkoop’ vervangen door: De teamcoördinator Inkoop van de eenheid Financiën, Inkoop en Subsidies.

4. In artikel 13, vijfde lid, wordt de zinsnede ‘genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a tot en met m’ vervangen door: genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a tot en met p.

E

Artikel 16 wordt als volgt gewijzigd:

1. In de aanhef van artikel 16, tweede lid, wordt de zinsnede ‘genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a tot en met m’ vervangen door: genoemd in artikel 10, eerste lid, onder a tot en met o.

2. In artikel 16, tweede lid, onderdelen a en b, wordt de zinsnede ‘in artikel 10, eerste lid, onder m, genoemde hoofden’ telkens vervangen door: in artikel 10, eerste lid, onder o, genoemde hoofden.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt ten aanzien van de twee Rijksinstellingen voor gesloten jeugzorg terug tot en met 1 februari 2009 en voor het overige tot 1 januari 2009.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

TOELICHTING

In verband met de overgang van twee rijks justitiële jeugdinrichtingen op 1 februari 2009 van het ministerie van Justitie naar het ministerie van VWS én een interne reorganisatie binnen het ministerie van VWS op 1 januari 2009, is aanpassing van de Volmachtregeling VWS nodig.

De rijks justitiële jeugdìnrichtingen vielen voor wat betreft het beheer onder verantwoordelijkheid van de Minister van Justitie. Na de overgang komt het personeel van beide inrichtingen in dienst van de Minister van VWS en vallen deze inrichtingen voor wat betreft hun beheer onder de verantwoordelijkheid van de Minister van VWS. Om de interne gang van zaken bij de jeugdinrichtingen zoveel mogelijk in tact te laten, is ervoor gekozen om naast de directeuren en de afdelingshoofden ook de teamleiders van de beide instellingen, tot een bedrag van 2500 euro, volmacht te verlenen.

Een interne reorganistie binnen het ministerie van VWS heeft geleid tot het samenvoegen van een aantal facilitaire eenheden tot één directie: de directie Bedrijfsvoering. De reorganisatie heeft als gevolg dat de functienamen zijn gewijzigd en deze wijziging van terminologie ook doorwerkt in de Volmachtregeling VWS. Derhalve is de terminologie gewijzigd.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

Naar boven