Regeling van de Minister van Financiën tot vaststelling voor 2009 van de bedragen, bedoeld in artikel 20 van de Regeling bekostiging financieel toezicht

19 maart 2009

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 20 van de Regeling bekostiging financieel toezicht;

Besluit:

Artikel 1

Het bedrag, bedoeld in artikel 7, eerste lid, onderdeel e, van de Regeling bekostiging financieel toezicht, voor de behandeling van een verzoek tot inschrijving in het register, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van de Wet inzake de geldtransactiekantoren, wordt vastgesteld op € 3.200.

Artikel 2

Het bedrag, bedoeld in artikel 7, tweede lid, van de Regeling bekostiging financieel toezicht, waarmee het bedrag, bedoeld in het eerste lid van dat artikel, kan worden vermeerderd voor de toetsing van de betrouwbaarheid van de in het eerstgenoemde lid bedoelde personen, wordt vastgesteld op € 0.

Artikel 3

Het bedrag, bedoeld in artikel 7, derde lid, onderdeel a, van de Regeling bekostiging financieel toezicht, voor een toetsing naar aanleiding van een melding als bedoeld in artikel 2, vijfde lid, van de Wet inzake de geldtransactiekantoren, wordt vastgesteld op € 800.

Artikel 4

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën,

W.J. Bos.

TOELICHTING

Algemeen

In deze regeling zijn de tarieven voor de eenmalige toezichthandelingen als bedoeld in artikel 20 van de Regeling bekostiging financieel toezicht voor het jaar 2009 vastgesteld. Vaststelling is geschied op basis van een voorstel van De Nederlandsche Bank. De vastgestelde tarieven gelden voor heel 2009.

Artikelsgewijs

Artikel 2

De kosten van een toetsing van de betrouwbaarheid op grond van artikel 7, tweede lid, van de Regeling bekostiging financieel toezicht zijn verdisconteerd in het tarief voor de inschrijving in het register op grond van artikel 7, eerste lid, onderdeel e, van de Regeling bekostiging financieel toezicht.

De Minister van Financiën,

W.J. Bos.

Naar boven