Rhenen

Goedkeuring bestemmingsplan Boslandweg-Oost

Burgemeester en wethouders van Rhenen maken in verband met het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat gedeputeerde staten van de provincie Utrecht bij besluit van 10 maart 2009 (verzonden 12 maart 2009), nummer 2008INT238530, het door de gemeenteraad op 15 juli 2008 vastgestelde bestemmingsplan Boslandweg-Oost hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de woonpercelen Boslandweg 1, 30 en 36 tot en met 44 (even) aan de oostelijke kernrand van Rhenen. Het plan omvat een gebied van circa 1,6 hectare.

Het besluit ligt van 2 april 2009 tot en met 13 mei 2009 ter inzage op het gemeentehuis aan de Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen. Gedurende deze (beroeps)termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan heeft ingebracht bij het college van gedeputeerde staten, en door;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bedenkingen tegen het bestemmingsplan bij het college van gedeputeerde staten heeft ingebracht.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, indien er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht.

De Raad van State stuurt u bericht over het griffierecht dat u moet betalen voor het behandelen van uw beroepschrift en uw verzoek om voorlopige voorziening.

Op grond van artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven