Besluit van de Minister voor Jeugd en Gezin van 13 maart 2009, nr. DWJZ/BWJP-2916493, houdende wijziging van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging Jeugd en Gezin

De Minister voor Jeugd en Gezin,

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling mandaat, volmacht en machtiging Jeugd en Gezin wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel a wordt na de aanhef het volgende toegevoegd:

  • het hoofd van de Uitvoeringseenheid voor gesloten jeugdzorg;

2. In onderdeel a wordt ‘− directeur Jeugd’ vervangen door: ‘− directeur Jeugdzorg’.

3. In onderdeel c wordt na de aanhef het volgende toegevoegd:

  • de directeur Jeugd, Onderwijs en Zorg;

4. Onderdeel d komt te luiden:

  • d. van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:

    • de directeur Re-integratie en Participatie;

    • de directeur Inkomensverzekeringen en -voorzieningen;

    • de directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden;

    • de directeur Relatiebeheer, Aansturing en Uitvoeringsontwikkeling;

    • de directeuren van de ondersteunende directies;

B

In artikel 14, eerste lid, onderdeel d, wordt ‘het Organisatie-, en mandaat- en volmachtbesluit SZW 2004’ vervangen door: het Organisatie-, en mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt ten aanzien van artikel I, onderdeel A, onder 3, terug tot en met 1 juli 2008, en voor het overige tot en met 1 januari 2009

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Jeugd en Gezin,

A. Rouvoet.

TOELICHTING

Het werkterrein van de Minister voor Jeugd en Gezin ligt verspreid over vier verschillende departementen, te weten: het Ministerie van VWS, van Justitie, van OCW en van SZW. In verband met organisatorische wijzigingen binnen de verschillende departementen is aanpassing en actualisering van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging Jeugd en Gezin nodig. Het betreft de volgende aanpassingen.

  • Bij het Ministerie van VWS is de directie Jeugd voor wat betreft de naamgeving gewijzigd in de directie Jeugdzorg en is voorts een nieuwe uitvoeringseenheid opgericht, te weten de Uitvoeringseenheid voor gesloten jeugdzorg.

  • Het Ministerie van OCW heeft met ingang van 1 juli 2008 een programmadirectie opgericht die belast is met taken op het gebied van Passend Onderwijs, Kwaliteit en kwalificatie en Jeugd, te weten de directie Onderwijs, Jeugd en Zorg. Gelet op de oprichting van deze directie op 1 juli 2008 is ten aanzien van deze wijziging een afwijkende bepaling met betrekking tot de inwerkingtreding opgenomen.

  • In verband met een reorganisatie bij SZW zijn op 1 januari 2009 een aantal directies van naam gewijzigd en is voorts het Volmachtbesluit 2004 geactualiseerd.

De Minister voor Jeugd en Gezin,

A. Rouvoet.

Naar boven