Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 17 maart 2009, PO&I/2009/5273, houdende wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Uitvoering, Handhaving en Bedrijfsvoering 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Agentschap SZW 2009 en het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit WBJA 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en formatie rijksdienst 2007 en 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, 4, vierde lid, aanhef en onderdeel a, 8, derde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, 3, eerste lid, onderdeel k, en 11 van het Organisatie, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal 2009 en 3, eerste lid, onderdeel k, en 15 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Uitvoering, Handhaving en Bedrijfsvoering 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 23, tweede lid, onderdeel b, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 komt te luiden:

  • b. het aanstellen en benoemen alsmede de ontslagverlening van functionarissen die vallen onder het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

ARTIKEL II

Artikel 13, tweede lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal 2009 komt te luiden:

  • 2. Deze regeling wordt aangehaald als: Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009.

ARTIKEL III

Aan artikel 7 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Uitvoering, Handhaving en Bedrijfsvoering 2009 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. De directie AI Major Hazard Control is verantwoordelijk voor het verrichten van onderzoek bij gemelde arbeidsongevallen, bedoeld in artikel 1, derde lid, onderdeel i, van de Arbeidsomstandighedenwet.

ARTIKEL IV

Artikel 4, eerste lid, onderdeel h, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit WBJA 2009 komt te luiden:

  • h. het, in afwijking van de artikelen 5, eerste lid, onderdeel c, 6, eerste lid, onderdeel c, en 7, onderdeel c, en na overleg met het hoofd van de verantwoordelijke juridische afdeling, behandelen van nationale juridische procedures, voor zover het daarbij gaat om procedures waarbij de inzet van internationaal-rechterlijke aangelegenheden aangewezen is.

ARTIKEL V

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Agentschap SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2, tweede lid, onderdeel e, komt te luiden:

  • e. de afdeling Diensten, Informatie en Advies;

B

Artikel 5, aanhef, komt te luiden:

Het hoofd van de afdeling Europese regelingen is verantwoordelijk voor de rechtmatige uitvoering van de regeling Europees Sociaal Fonds 2007–2013 en het Europees fonds voor aanpassing aan de globalisering, inhoudende:

C

Artikel 8, aanhef, komt te luiden:

Het hoofd van de afdeling Diensten, Informatie en Advies is verantwoordelijk voor:

D

Artikel 11, eerste lid, onderdeel d, komt te luiden:

  • d. het tekenen van (reis)declaraties als budgethouder, met een waarde van ten hoogste € 1.000,– per (reis)declaratie.

E

Artikel 15 komt te luiden:

Artikel 15

  • 1. Bij afwezigheid of verhindering van de directeur Agentschap SZW worden, voor de duur van de afwezigheid of verhindering, diens taken en bevoegdheden waargenomen door het hoofd Europese Regelingen, dat is aangewezen als plaatsvervangend directeur, met uitzondering van het nemen van beslissingen in bezwaar- en beroepsprocedures.

  • 2. Bij afwezigheid of verhindering van de directeur Agentschap SZW wordt, voor de duur van de afwezigheid of verhindering, de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen in bezwaar- en beroepsprocedures waargenomen door het hoofd Diensten, Informatie en Advies.

ARTIKEL VI

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij is geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2009.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 17 maart 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven